21 Ağustos 2026
Altın 7094.1
BIST 14465.96
Dolar 48.0599
Euro 56.2912
Sterlin 65.4627
Ankara 33°C

Aynı Kız Yurdunda Üçüncü Yangın

Aynı Kız Yurdunda Üçüncü Yangın
Burdur'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı 80. Yıl Sevim-Zekai Piribaş Kız Yetiştirme Yurdu'nda yangın çıktı. Aynı yurtta 11 Nisan 2009 tarihinden bu tarafa iki kez daha alevlere teslim olmuştu.Edinilen bilg

Edinilen bilgiye göre öğle saatlerinde Atatürk Mahallesi'nde bulunan ve hayırsever Sevim-Zekai Piribaş çiftinin yaptırdığı ve 38 kişinin kaldığı kız yetiştirme yurdunun 3.katındaki, 3 kişilik odada nedeni bilinmeyen bir şekilde alevler yükseldi. Odadaki dumanı fark eden öğrencilerin haberdar etmesi üzerine nöbetçi öğretmenler yangın söndürme cihazı ile itfaiyeciler gelinceye kadar ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, kısa süreli paniğin geçmesini sağladı. Yangında odada bulunan 2 yatağın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Yangın haberini alan Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ve İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Şimşek, olay yerine gelerek polis ve itfaiye ekiplerinden bilgi aldı. Yangının çıktığı odada incelemelerde bulunan Vali Özçimen, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada yangının meydana geldiği odada kalan kişilerin diğer adli mercilerce koruma altına alınması istenen çocuklar olduğunu belirtti. Bu çocuklardan diğer öğrencilerin de çok ciddi rahatsız olduklarını dile getiren Özçimen, "Olay adli mercilere intikal etmiş durumda. Burada en büyük mutluluğumuz çocuklarımıza hiçbir zarar gelmedi." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir