1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Azerbaycan'ın Petrol Dışı Ekonomik Geleceği Masaya Yatırıldı
Azerbaycanın Petrol Dışı Ekonomik Geleceği Masaya Yatırıldı

Azerbaycan'ın Petrol Dışı Ekonomik Geleceği Masaya Yatırıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ülkenin doğal kaynaklarının tükenmesi sonrası yaşanabilecek ekonomik problemlerin tartışıldığı uluslar arası forum düzenlendi.

A+A-

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ülkenin doğal kaynaklarının tükenmesi sonrası yaşanabilecek ekonomik problemlerin tartışıldığı uluslar arası forum düzenlendi. "Birinci Uluslar arası Gelecekteki Bakü Forumu" adıyla organize edilen etkinliğe; Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyingulu Bağırov, Telekomünikasyon Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, milletvekilleri, diplomatik misyon şefleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Azerbaycan'ın İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov konuşmasında, "Azerbaycan son yıllarda hidrokarbon rezervleri sayesinde kendi ekonomisini hayli geliştirmiştir. Şu anda Azerbaycan'ın BİT'den yıllık geliri 2 milyar dolar, 2020 yılında bu hacmin 8,5-9 milyar civarında olması hedefleniyor. Gelecek 8-10 yılda nano teknolojilerin gelişimi de temel amaçlardan biridir" dedi.

Forumun amacı teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek petrol dışı sektörlerin gelişimini sağlamak olduğu bildirildi. Söz konusu amaca uygun olarak forum çerçevesinde bilişim, nano ve bio teknolojileri konularında bilim adamları bilgi alış-verişinde bulundular. Forum süresince dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyenler yeni teknolojiler hakkındaki gelişmeleri tartışarak reel sektörlerin geliştirilmesi adına çalışmalar yaptı.

3D PRİNTER TANITILDI
Forum çerçevesinde Azerbaycan'da ilk defa üç boyutlu yazıcılarıın(3D) tanıtımı yapıldı. Bilgisayar ekranındaki objeyi birebir aynısını üreten printer davetlilerin ilgi odağı oldu. Tanıtımını yapan uzmanın verdiği bilgiye göre printer yaklaşık 45 dakikalık sürede bir satranç figürü üretebiliyor. Ayrıca çizimi dahi çok zor olan en komplike figürleri rahatlıkla üretebilen printer baskı konusunda gelinen son nokta olarak değerlendiriliyor.
Söz konusu foruma NASA, ABD Milli Bilim Fonu, Google, Silikon Vadisi ve üniversitelerden uzmanlar da katıldı.

CİHAN

Azerbaycan'ın petrol dışı ekonomik geleceği masaya yatırıldı

Azerbaycan'ın petrol dışı ekonomik geleceği masaya yatırıldı

Azerbaycan'ın petrol dışı ekonomik geleceği masaya yatırıldı

Azerbaycan'ın petrol dışı ekonomik geleceği masaya yatırıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.