09 Şubat 2026
Altın 6988.7
BIST 12433.5
Dolar 43.5907
Euro 51.7396
Sterlin 59.386
Ankara 10°C

Azerbaycanlılar 'Dayanışma Günü' Kutlandı

Azerbaycanlılar 'Dayanışma Günü' Kutlandı
Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü Kazakistan’ın Almatı şehrinde kutlandı.Kazakistan’daki Azerbaycan Kültür Merkezi tarafından organize edilen kutlamalara Almatı’da yaşayan diğer Türk Cumhuriyetleri'nden davetliler de katıldı.

Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü Kazakistan’ın Almatı şehrinde kutlandı.

Kazakistan’daki Azerbaycan Kültür Merkezi tarafından organize edilen kutlamalara Almatı’da yaşayan diğer Türk Cumhuriyetleri'nden davetliler de katıldı.

Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Garip Memedov, kutlamada yaptığı konuşmada
Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü'nün, yurtdışında yaşayan Azerbaycanlılarla ilişki kurma, birlik ve dayanışma oluşturma sürecinde önemli rol oynadığını ifade etti. Kazakistan’da yaşayan Azeriler olarak başta Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev olmak üzere bütün Kazak vatandaşlarına çok teşekkür eden Garip Memedov, Azerbaycanlıların, uzun yıllar Azerbaycan topraklarında yaşayarak, dünya uygarlığına ve kültürüne önemli katkılar sağladığını belirtti.

Programda Azeri sanatçıların söyledikleri şarkılar ve Kazak dansçıların gösterileri davetlilerden büyük alkış aldı.
CİHAN

Azerbaycanlılar 'Dayanışma Günü' kutlandı

Azerbaycanlılar 'Dayanışma Günü' kutlandı

Azerbaycanlılar 'Dayanışma Günü' kutlandı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir