15 Şubat 2026
Altın 7075.06
BIST 12433.5
Dolar 43.7242
Euro 51.9199
Sterlin 59.5847
Ankara 14°C

Bağdat'taki saldırıda Türk Büyükelçiliği de etkilendi

Bağdat'taki saldırıda Türk Büyükelçiliği de etkilendi
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Maliye Bakanlığı'nı hedef saldırıdan yakındaki Türk Büyükelçiliği de etkilendi.
Bağdat'ta bugün 5 semtte eş zamanlı düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 75, yaralı sayısının 310 olduğu bildirildi. Saldırılarda Dışişleri ile Maliye bakanlıkları da hedef alındı.

Maliye bakanlığına 1000 metre uzaklıktaki Vezirye Bölgesinde bulunan Türk Büyükelçiliği binası meydana gelen patlama ve atılan havan toplarından etkilendi. Cihan muhabirinin edindiği bilgiye göre patlama sonucunda elçiliğe ait tüm camlar kırılırken, elçilik duvarlarında da çatlamalar oldu.

Patlama sonra atılan havan topunun elçiliğe 500 metre mesafeye düştüğü belirtilirken, camların kırılması nedeniyle elçilikte yaralanan olmadığı öğrenildi. Vize başvurusu için elçiliğe gelem Irak vatandaşları ise patlamaların ardından kaçarak bölgeden uzaklaştı.

Irak'ta Amerikan güçlerinin şehir merkezlerinden çekilmesinin ardından saldırılar yeniden şiddetlenmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir