1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bağış: Chp Genel Merkezi'nde Duran Adam Çok Var
Bağış: Chp Genel Merkezinde Duran Adam Çok Var

Bağış: Chp Genel Merkezi'nde Duran Adam Çok Var

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, son günlerde başlayan duran adam eylemleriyle ilgili açıklamada bulunarak, bu eylemin de isabetli olduğunu belirtti.

A+A-

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, son günlerde başlayan duran adam eylemleriyle ilgili açıklamada bulunarak, bu eylemin de isabetli olduğunu belirtti. Bağış, “Durmuş bir saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. Ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Merkezinde duran adam çok. Bu eylem ana muhalefet partisinin de durmaktan başka bir şey yapmadığını gösterdi." diye konuştu. Bağış, Avrupa Birliği ülkelerinden Almanya ve Hollanda’nın 'yeni fasılların açılmasıyla ilgili veto kullanacağız' açıklamalarına, “Gerektiğinde ‘Bak oğlum git’ demeyi de biliriz.” şeklinde konuştu.

Başmüzakereci Egemen Bağış, Kayseri programında ilk olarak AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ile Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Vali Düzgün'den Kayseri hakkında bilgi alan Bağış, burada duran adam eylemleri ve Avrupa Birliği ile ilgili gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

“Türkiye, artık eskiden olduğu gibi elitlerin kafasına göre istedikleri tezgahı yapabilecekleri ülke değil” diyen Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kayserili bir torna ustasının oğlunun cumhurbaşkanı olabildiği, Rizeli bir kıyı kaptanın oğlunun başbakan olabildiği, bir Yozgatlı avukatın oğlu meclis başkanı olabildiği, bir Siirtli’nin Avrupa Birliği bakanı olarak hizmet ettiğini görüyoruz. Milletin içinden çıkmış, milletle birlik olmuş, milletin değerleri ile bütünleşmiş, milletin öncelikleri kendi öncelikleri yapmış insanlar bu ülkede yönetici. O nedenle Türkiye üzerine kurulan tuzaklar tutmuyor. Oyunlar bozuluyor. Türkiye güçleniyor.”

Egemen Bağış, Türkiye’nin şu an içinden geçtiği sürecin kendilerine dersler verdiğini ifade ederek, “Kayseri’nin zekası, dinamizmi, olaylara yaklaşımındaki pratikliği Türkiye yönetiminde kendisini gösteriyor. Bugünlerde fenomen hale gelen duran adamlarda artış var. Ama bunlarda da bir hayır görüyorum. Büyüklerimizin bir sözü var. Duran saat bile günde iki kez doğruyu gösterir. Duran adamda Türkiye’de ana muhalefet partisinin durup, bakmaktan başka bir işe yaramadığını gösterdi. Duran adam arıyorsak CHP Genel Merkezi'nde çok var. CHP Genel Başkanı da durma ile ilgili yaptığı açıklamada, kendisinin de durmaktan başka bir iş yapmadığını gösterdi. Bizim durmaya vaktimiz yok. Türkiye’nin daha da zenginleşmesi sürecini daha da ilerletmemiz lazım. Kayseri’deki gelişimi 81 ilimize yaymamız ve ticaret yapmasına imkan vermeliyiz. Türkiye'nin ticaret yapmadığı ülke kalmamalıdır.” diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN AB’YE İHTİYACINDAN ÇOK AB’NİN TÜRKİYE’YE İHTİYACI VAR"

Bakan Egemen Bağış, AB müzakerelerinde önümüzdeki günlerde açılması gereken fasıllarla ilgili Almanya ve Hollanda'nın veto kararını değerlendirdi. Türkiye’nin, üç yıldır bir fasıl açılmamasına karşın AB sürecindeki kararlılığından hiçbir şekilde geri adım atmadığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Çünkü bizim için önemli olan Almanya'daki otoban standartlarını Türkiye'deki 81 ilde gerçekleştirebilmek. İsveç'teki insan hakları standartlarını, İngiltere'deki eğitim standartlarını, Fransa'daki gıda hijyen standartlarını 76 milyon vatandaşlarımızın hizmetine sunmak. Onlar fasıl açsa da açmasa da Türkiye büyümeye, zenginleşmeye şeffaflaşmaya devam edecek. Ama fasıl açılmamasının Avrupa'ya maliyetleri olacak. Onun için o ülkeler kendi hesaplarını ve kitaplarını iyi yapmalı. Hesabın kitabın en iyi yapıldığı yerden, Kayseri'den bir çağrı yapmak istiyorum. Bu işin hesabını iyi yaparlarsa şunu göreceklerdir: Bugün Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından çok daha fazla AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Onun için biraz dikkat etsinler. Biz daha evvel olduğu gibi gerektiğinde, 'Bak oğlum git' demeyi de çok iyi biliriz. Herkes ona göre hesabını kitabını yapsın."
CİHAN

Egemen Bağış: CHP Genel Merkezi'nde duran adam çok var

Egemen Bağış: CHP Genel Merkezi'nde duran adam çok var

Egemen Bağış: CHP Genel Merkezi'nde duran adam çok var

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.