1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bakan Bağış: Ab’ye 2 Yıl İçinde Üye Olabiliriz
Bakan Bağış: Ab’ye 2 Yıl İçinde Üye Olabiliriz

Bakan Bağış: Ab’ye 2 Yıl İçinde Üye Olabiliriz

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden ve komisyondan kaynaklanan çifte standartlı siyasi engeller ortadan kalktığında Türkiye’nin 2 yıl içinde AB’ye üye olabileceğini söyledi.

A+A-

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden ve komisyondan kaynaklanan çifte standartlı siyasi engeller ortadan kalktığında Türkiye’nin 2 yıl içinde AB’ye üye olabileceğini söyledi.

Egemen Bağış, Hırvatistan'ın Avrupa Birliği’ne katılması dolayısıyla düzenlenen kutlamaların ardından yurda döndü. Atatürk Havalimanı VIP salonunda açıklama yapan Bağış, bütün temaslarımızda Türkiye’nin AB sürecinin konuşulduğunu söyledi. Özellikle 22. fasılın açılmış olması konusunun konuşulduğunu kaydeden Bağış, AB yetkililerinin şu anda Güney Kıbrıs Rum yönetiminin engellediği 23 ve 24. fasılların açılmasıyla ilgili arzularını dile getirdiklerini belirtti.

”AB’ye tam üyelik ne zaman olur?” şeklindeki soru üzerine Bağış, “Çok açık net söyleyeyim, AB üyesi ülkelerden ve komisyondan kaynaklanan çifte standartlı siyasi engeller ortadan kalktığında biz 2 yıl içinde AB’ye üye olabiliriz. Türkiye’nin AB kimliğini tartışmak kimsenin haddi değildir. Merak edenler AB ülkelerini şöyle bir dolaşsınlar. Türkiye’nin hiçbir eksiği olmadığını, tam aksine fazlasının olduğunu göreceklerdir. Ben, bir takım hukuki, yasal, anayasal değişiklikler gerekiyorsa, bize somut bir üyelik tarihi verilsin, bize yapılması gereken işlerin listesi çıkarılsın, 2 yıl içerisinde iktidarı muhalefetiyle el ele verip bunları yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine inanıyorum. Türkiye’ye sürekli ödevini yap diyen fakat ödevini söylemeyen bir AB ile karşı karşıyayız. Bu çifte standartlar son bulsun. Türkiye’nin üyelik süreci netleştiği anda 2 yıl içinde biz bunu tamamlarız.” diye konuştu.

“Sivas olaylarının yıl dönümü ile ilgili bir mesajınız var mı?” yönündeki soru üzerine Bağış, “Arkadaşlar 20 yıl evvel Sivas’ta içimize bir kor düştü, içimiz yandı. Ama Sivas’ta ölenler, hem alevi hem Sünni, hem Çerkez hem Kürt, hem Türk de Rumdu. Bu ülkenin zenginliği olan herkesti. Bugün ülkemizde yaşatılmaya çalışılan gerginliğin ilk perdelerinden bir tanesi aslında Sivas’ta yaşanmıştı. Allah bir daha o acılı günleri göstermesin. O günden bu güne çok şey değişti. Artık Türkiye’de insanlar alevi-Sünni konusunda bir birine düşmeyeceklerini adeta haykırdılar.” ifadesini kullandı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.