1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Bağış: Türkiye’de Adam Gibi Muhalefet Yok
Bakan Bağış: Türkiye’de Adam Gibi Muhalefet Yok

Bakan Bağış: Türkiye’de Adam Gibi Muhalefet Yok

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı olaylarının tırmanmasının Türkiye’de düzgün bir muhalefetisinin olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

A+A-

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı olaylarının tırmanmasının Türkiye’de düzgün bir muhalefetisinin olmadığını ortaya koyduğunu söyledi. Bağış, “Adam gibi muhalefet olsaydı gerginlikler bu noktaya gelmezdi. Vatandaşımız kendi muhalif duygularını yansıtacak bir parti göremediği için belki de bu noktaya gelmiştir.” dedi.

Bağış, Ortaköy’deki AB çalışma ofisinde, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile bir araya geldi. Basına kapalı geçen toplantı öncesi açıklama öncesi Bağış, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bağış, “Türkiye’nin imajıyla ilgili birilerinin yaratmak istedikleri o kaos ortamını güçlendirecek bir ortam olduğunu hepimiz gördük. Buna yönelik atılması gereken adımların atıldı. Bu süreçte Türkiye’nin son bir ay içerisinde neler başardığını şöyle bir gözden geçirirsek Türkiye 40 yıllık terör belasına son verdi. Türkiye IMF’ye olan borcunu kapattı, IMF’ye borç verecek konuma geldi. Türkiye’de havaalanına özel bir sektör 30 milyar Euro kira vermek için rakamların adeta yarıştığını gördü. Bir nükleer santral projesinde Japonya ve Fransa birlikte Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı. İşsizlik oranları, üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği ülkeleri neredeyse yarısına inmiş. Türkiye’nin demokrasisinin tarihinin en önemli dönemini yaşarken, iyi niyetli insanların kötü niyetli insanlar tarafından istismar neticesinde bu kadar yükseldi. Bunu görmesi gerekenler de görüyor, Paris’teki delegeler de görüyordur.” ifadelerini kullandı.

Eylemcilerin bir parti kurmasının iyi olacağını belirten Bağış, “Şu olaylar Türkiye’de adam gibi muhalefetin olmadığını ortaya koymuştur. Adam gibi muhalefet olsaydı gerginlikleri bu noktaya gelmezdi. Vatandaşımız kendi muhalif duygularını yansıtacak bir parti göremediği için belki de bu noktaya gelmiştir. Ben bu eylemci kardeşlerimizin de bir parti kurmalarının Türkiye’nin demokrasisini güçlendireceğine ve bizi de daha iyi hizmet vermeye kamçılayacağına inanıyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.