22 Ağustos 2026
Altın 7106.55
BIST 14514.82
Dolar 47.9623
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 22°C

Bakan Çağlayan: Değişmez Maddeler Dışında Anayasa'da Köklü Bir Değişikliğe Gidilecek

Bakan Çağlayan: Değişmez Maddeler Dışında Anayasa'da Köklü Bir Değişikliğe Gidilecek
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, değişmez maddeler dışında Anayasa'da köklü bir değişikliğe gidileceğini söyledi. Çağlayan, her türlü etnik kökeniyle bi...
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, değişmez maddeler dışında Anayasa'da köklü bir değişikliğe gidileceğini söyledi. Çağlayan, her türlü etnik kökeniyle birlik, beraberlik ve barış içerisinde yaşamak için bunun gerekli olduğunu belirtti.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 'Demokratik Açılım ve Milli Birlik Projesi Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Bitlis'e geldi. Çağlayan, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 72 milyon farklı renklerde ve çeşitli farklılıklardaki halkın adeta topyekun kucaklanması gerektiğini ifade etti. Bunun bir devlet projesi olduğunu söyleyen Çağlayan, "Bu proje bugün başlayıp, bütün istekleri tamamlanmış, yarın artık neticesi alınacak bir projedir. Bu proje nihai, ucu açık bir projedir. Farklılıklarımızı bir güzellik, bir zenginlik kabul ederek hareket etmemiz lazımdır. Lazı, Kürdü, Türkü, Çerkezi, birçok etnik köken aynen bu gökkuşağı gibi hepsini bir arada tutmak, o güzelliği yakalamak gerekir." diye konuştu.

Bu çalışmalarla terörü önlemeyi ve halkın refah seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını anlatan Çağlayan, demokratikleşme ve insan hakları alanında insanın mutlu olacağı seviyeyi artık yakalamanın zamanının geldiğini kaydetti.

Hükümetin Bitlis'e yaptığı yatırımları da anlatan Devlet Bakanı Çağlayan; halkın eğitim, sağlık, alt yapı, üst yapı ve diğer hizmetlere kavuştuğunu ifade etti. Çağlayan, şunları söyledi:

''KÖY-DES projesiyle suyu ve yolu olmayan köy bırakılmadığı gibi, her alanda çok ciddi hizmetler verildi. İl genelinde 4 hastane zaten bitirilmişti. Bitlis'e yapılan hastane ek binası, bu ay hizmete açılacak. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmete girdi. Çift yol konusunda zaten sizler yapılanları görüyorsunuz. Çok başarılı hizmetler verilmiştir. Eğitime her türlü destek verilmiş ve verilmeye devam edilecektir. Bu dönemde Bitlis'in her ilçesine, bir kız ve bir erkek öğrenci yurdu yapılacaktır. Bu çerçevede ilk 5 yurdun yapımına kısa sürede başlanacak. Bunlar 2010 yılında hizmete girerek, böylelikle hem eğitim kalitesinin yükseltilmesi hem de öğrencilerin en kaliteli şekilde hizmet alması noktasında önemli bir açılım sağlayacaktır.''

Bakan Çağlayan, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından Bitlis Valiliği'nden ayrılarak, karayolu ile Muş'a hareket etti. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir