17 Aralık 2025
Altın 5948.53
BIST 11310.87
Dolar 42.7205
Euro 50.1829
Sterlin 57.0612
Ankara 8°C

Bakan Çelik: Ayrımcılığı Kaldıracağız!

Bakan Çelik: Ayrımcılığı Kaldıracağız!
Roman vatandaşlar ile ilgili eşitsizlikleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını vurgulayan Bakan Faruk Çelik, Romanların atması gereken adımlar varsa atmalarını ve bir bütün olmalarını söyledi.

Roman vatandaşlar ile ilgili eşitsizlikleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını vurgulayan Bakan Faruk Çelik, Romanların atması gereken adımlar varsa atmalarını ve bir bütün olmalarını söyledi. Ayrımcılık ile ilgili sorunları samimi olarak çözmeye çalıştıklarını kaydeden Bakan Çelik, “Bu memleketin bütün kronik sorunlarının çözümleri için çalışacağız. Ayrımcılığı kaldıracağız, ancak karşılıklı adımlar atmamız gerekiyor. Eskiden olduğu gibi kimliklerimizi gizlemeye gerek yok.” dedi.

Roman Vatandaşlar İçin Kamu Sivil Toplum Kuruluşları ile Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi Semineri, Ankara’da Limak Otel’de yapıldı. 2 gün sürecek seminerin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahderoğlu ve çeşitli STK temsilcileri katıldı.

Faruk Çelik, seminerde yaptığı konuşmasında hükümet olarak samimi çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Gerçekten dezavantajlı gruplar arasında, Sayın Başbakan'ın 14 Mart'taki konuşmasında bütün vatandaşlardan özür dilemesi önemli bir hamleydi." ifadesini kullandı. Geçen yıl Mart ayında yapılan Roman Çalıştayı’nın işin başlangıcı olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, oradaki konuşmaların, geleceği aydınlatma noktasında önemli bir kavşak olduğuna işaret etti. Ayrımcılığı kafalardan silmenin zorluğuna değinen Bakan Çelik, sonraki süreçte nüfus kütüğü ile ilgili yaşanan sorunları da aştıklarını söyledi.

“POZİTİF AYRIMCILIK YAPALIM ANCAK İHTİYACA DA CEVAP VEREBİLELİM”

Roman dernek başkanları ile bir araya gelerek, İŞKUR çerçevesinde bin 365 Roman vatandaşın istihdam edildiğini de kaydeden Bakan Çelik, “Roman vatandaşların yaşadığı illerde arkadaşlara özel olarak bir kontenjan ayrılması gerektiğini ifade ettik. Pozitif ayrımcılığı yapalım, ama nitelikli eleman da son derece önemli. Gençlerimiz mesleki eğitim kurslarına gitmeli. Bu çerçevede 537 kardeşimiz mesleki eğitim almıştır.” diye konuştu.

TOPLUMLA UYUM SORUNLARINI AŞMALISINIZ

Adnan Menderes Üniversitesi’nin Roman Araştırmalar Kürsüsü'nü kurduğunu aktaran Bakan Faruk Çelik, bunu çok önemsediklerini vurguladı. Çelik, şöyle devam etti: “Romanların barınma imkanlarını biliyoruz. Bu sorunun giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Ancak oradan çıktığınızda topluma uyum noktasında yaşanan sorunlar, ortadan kalkabilmeli.” CİHAN

Bakan Çelik: Ayrımcılığı kaldıracağız, ancak karşılıklı adımlar atmalıyız

Bakan Çelik: Ayrımcılığı kaldıracağız, ancak karşılıklı adımlar atmalıyız

Bakan Çelik: Ayrımcılığı kaldıracağız, ancak karşılıklı adımlar atmalıyız

Bakan Çelik: Ayrımcılığı kaldıracağız, ancak karşılıklı adımlar atmalıyız

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir