16 Aralık 2025
Altın 5912.372
BIST 11348.83
Dolar 42.6954
Euro 50.2547
Sterlin 57.3376
Ankara 4°C

Bakan Dinçer: "Liberal'a Liboş, Romen'e Çingene Denmeyen Bir Türkiye Oluşturmaya Çalışıyoruz"

Bakan Dinçer: "Liberal'a Liboş, Romen'e Çingene Denmeyen Bir Türkiye Oluşturmaya Çalışıyoruz"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kimseye biraz daha dindar olduğu için mürteci, liberal olduğu için liboş, Romen olduğu için Çingene ve...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kimseye biraz daha dindar olduğu için mürteci, liberal olduğu için liboş, Romen olduğu için Çingene ve solcu olduğu için de komünist denilmeyen bir Türkiye oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Bakan Dinçer, Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) toplantı salonunda düzenlenecek AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Burada konuşan Dinçer, Hükümet olarak, insanların kimliğine, kişiliğine, mezhebine, dinine, kılık, kıyafetine göre değerlendirildiği değil, çalıştığı örgütün amaçlarına ne kadar katkı yaptığına ve bu ülkede vatandaşlara yaptığı hizmetlere göre değerlendirilen bir Türkiye arzuladıklarını belirtti.

Yine bu tabloda sadece ve sadece demokrasi ile ilgili, kamu idaresi ile ilgili değil aynı zamanda sosyal hayatla ilgili bir takım tasvirler yapmaya çalıştıkları resimler olduğunu ifade eden Dinçer, "Bir takım hayallerimiz var. Biz istiyoruz ki bu ülkede hiç kimse öteki olmasın. Herkes, temel Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hakkına sahip nüfus cüzdanına sahip herkesin eşit haklara sahip olduğu, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir sosyal yapı istiyoruz. Hiç kimseye biraz daha dindar olduğu için mürteci, liberal olduğu için liboş, Roman olduğu için Çingene, solcu olduğu için komünist denmesini, şöyle veya böyle söylenerek mutlaka hafife alındığı bir yapı olmasını istemiyoruz." dedi.

Herkesin kendi düşüncesiyle, yaşam tarzıyla, anlayışıyla, kendi kültürel değerleri ve yaşam biçimiyle bir değer olarak kabul görmesini, önemsenmesini ve gök kubbe altında herkesin eşit bir şekilde yaşamasını istediklerini dile getiren Dinçer, "Normal şartlarda biz zaten böyleydik. Kaybettiğimiz değeri yeniden kazanalım istiyoruz. Doğrusu bu anlamda çok bir şey de istemiyoruz." diye konuştu.

Dinçer, Türkiye'de genel siyaset anlayışı ve kültürü itibariyle özellikle muhalefette yer alanların, genellikle beğendikleri tablo içerisinde beğendikleri kısmı söylemek yerine, çoğu kere sadece beğenmedikleri yerleri söyleyerek tabloyu bütün olarak gözden düşürdüklerini ve düşürmeye çalıştıklarını belirtti.

AK Parti olarak güzel bir Türkiye tablosu hayal ettiklerini dile getiren Dinçer, hayal ettikleri ve çizmeye çalıştıkları bu tablonun icazetini verecek olanın da millet olduğunu kaydetti.

AK Parti Hükümeti'nin, 2003 yılından itibaren çok ciddi adımlar attığını ve önemli mesafeler alındığına değinen Dinçer, "Bir araya gelmiş, birkaç kişinin kitap okuduğu ve örgütlü suç olarak kabul edilen bir Türkiye'den artık herkesin rahatça bir araya geldiği, konuştuğu, kitap okuduğu, gerekirse ibadet ettiği bir Türkiye'ye yelken açtık. Bu açıdan bakıldığında bu ülke özellikle örgütlü suçlar ve terörle mücadele konusundaki hukuki düzenlemeleri ile de oldukça ciddi rahatlama ve genişleme sağladı. Belki de gelişmiş dünyanın en modern örgütlenme kanunlarından birisine sahip olduk." şeklinde konuştu.

Yine bu tabloda bütün komşularıyla iyi geçinen ve dış politika ile bölgede güç merkezi olmuş bir Türkiye hayal ettiklerini belirten Dinçer, Türkiye'nin bütün dünyanın saygı duyduğu, önünde söyleyeceği söze dikkat ettiği bir ülke olmasını istediklerini ifade etti.

Artık Türkiye'nin, Suriye, Lübnan, Filistin ve İsrail arasında bütün bu 4 ülkenin güvendiği ve adaletine teslim olmayı düşündüğü bir ülke olarak var olduğunu dile getiren Dinçer, Kuzey Irak ile hem ticari ilişkileri hem siyasi ilişkileri geliştirdiklerini söyledi. Dinçer, şöyle devam etti:

"Çünkü bu ilişkiler güçlendikçe Kuzey Irak'ın PKK'yı dağdan indireceği bizimle beraber el birliği ile dağdan indireceğini düşünüyoruz ve bu konuda ciddi adımlar attık. Eğer terörün önünü kesecek isek teröre destek veren bütün ülkelerin bu desteğini kaldıracak bir ilişkiyi kurmamız gerektiği kanaatindeyiz. O yüzden Avrupa'da birçok ülkede terörist örgütlere ve yöneticilerine karşı operasyonlar düzenleniyorken, Kuzey Irak ile işbirliği halinde PKK'yı dağdan indirmede ve bu ülkede artık huzur ve barışı kalıcı olarak sağlamaya çalışıyoruz."

Toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti milletvekilleri Halil Aydoğan, Zekeriya Aslan, İl Başkanı Mehmet Zeybek ve partililer katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir