02 Ağustos 2026
Altın 6174.48
BIST 13458.1
Dolar 47.4686
Euro 54.7711
Sterlin 63.8012
Ankara 19°C

Bakan Ergin: Bayramdaki Ateşkesin Devamlı Olmasını Diliyoruz

Bakan Ergin: Bayramdaki Ateşkesin Devamlı Olmasını Diliyoruz
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Suriye’de Kurban Bayramı nedeniyle sağlanan ateşkesin devamlı olması temennisinde bulundu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Suriye’de Kurban Bayramı nedeniyle sağlanan ateşkesin devamlı olması temennisinde bulundu.

        Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar ve Mehmet Öntürk ile İskenderun Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen protokol bayramlaşma törenine katıldı. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek askeri ve mülki erkânın da katılımı ile protokol ve halk bayramlaştı.

        Bayramlaşma sonrası havanın da güneşli olmasını fırsat bilen Adalet Bakanı Sadullah Ergin İskenderun sahilinde de incelemelerde bulundu. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da Bakan Ergin'e limandan Mısır'a yönelik başlayan Ro-Ro seferleri ile ilgili bilgiler verdi. Kaymakam Su, "TIR'lar İskenderun Limanı'ndan daha güvenli bir şekilde deniz yolu ile gönderiliyor." dedi.

        İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de sahile yaptırılan iskele ve çevre düzenlemeleri ile ilgili Bakan Ergin’e teknik bilgiler verildi.

        İskenderun sahilinde ayaküstü bir de çay içen Bakan Ergin, Suriye konusuna da değinerek, "Temennimiz Kurban Bayramı'nda sağlanan ateşkesin devamlı surette kesilmesi ve bir an önce savaşın bitmesidir." ifadesini kullandı.

        Hatay’ın büyükşehir olması ve sınırlar konusuna da değinen Bakan Ergin, "Önemli konularda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz sınırları problem etmez ayrıştırma meselesi yapmazsak sorunların daha çabuk çözüleceğine inanıyorum. İskenderun ve Antakya’nın bütünlüğünün bozulması gibi bir durum söz konusu değil. Kimsenin bu konu üzerinden ayrışma söylemini gündeme getirmesinin fayda getirmeyeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

        Payas’ın ilçe olması konusuna da değinen Bakan Ergin, “Payas konusunda bir sıkıntı yok. Başbakanımız gerekli talimatları verdi. İlçe olabilmek için nüfus sayısının 30 bin sınırı getirildi ve Payas’ın ilçe olması temin edildi. Payas önergesi ile beraber sınır sorunları çözüldü." dedi.

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin İskenderun sahilinde milletvekilleri ve partililer ile bir süre yürüyüş yaparak, Ankara gündeminin yorgunluğunu sahil turu atarak geçirdi.
CİHAN

Bakan Ergin: Bayramdaki ateşkesin devamlı olmasını diliyoruz

Bakan Ergin: Bayramdaki ateşkesin devamlı olmasını diliyoruz

Bakan Ergin: Bayramdaki ateşkesin devamlı olmasını diliyoruz

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir