1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Güler: Türkçeye Katkı Sağlamak Dünya Barışına Katkı Sağlamakla Eşdeğer
Bakan Güler: Türkçeye Katkı Sağlamak Dünya Barışına Katkı Sağlamakla Eşdeğer

Bakan Güler: Türkçeye Katkı Sağlamak Dünya Barışına Katkı Sağlamakla Eşdeğer

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Türkçenin Çocukları'nı makamında kabul etti. Türkçenin Çocukları’nın barışı, hoşgörüyü ve uzlaşıyı hayata geçirdiklerini belirten Güler, “Bu hizmetin mimarlarını, emeği geçenleri dünyanın neresinde olursa olsun minnetle ve.

A+A-

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Türkçenin Çocukları'nı makamında kabul etti. Türkçenin Çocukları’nın barışı, hoşgörüyü ve uzlaşıyı hayata geçirdiklerini belirten Güler, “Bu hizmetin mimarlarını, emeği geçenleri dünyanın neresinde olursa olsun minnetle ve sevgi ile yad ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Dünya barışının sizlerle daha güçleneceğine olan inancımızı belirtiyoruz. Türkçeye katkı sağlamak dünya barışına da katkı sağlamakla eşdeğerdir.” dedi.

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’de bulunan 'Türkçenin Çocukları' Bakan Muammer Güler’i makamında ziyaret etti. Güler’e şarkı ve şiir ziyafetinde bulunan öğrenciler, ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri de Bakan Güler’e takdim etti. Çocukların şarkıları karşısında duygulandığı gözlenen Güler, duyduğu mutluluğu dile getirdi. Güler, “11 yıldan beri olduğu gibi her yıl artan bir sevinçle, artan bir heyecanla kucaklıyoruz. 2003 yılında ben de İstanbul valisi iken aynı heyecanı yaşamış ve 70 kişi ile başlayan o programı birlikte izlemiştik. Bugün buralara geldik, Allah’a hamdolsun.” diye konuştu.

"BİZİM DİLİMİZ MEDENİYETİN DİLİ"

Bakan Güler, konuşmasına şöyle devam etti: “Hem güzel Türkçemizin dünyaya tanıtılmasında hem bizim kültürümüzün dünyaya taşınmasında çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Ama her şeyden önce barışı, hoşgörüyü, uzlaşışı hayata geçiriyorsunuz. İnsanların adlarını bile bilmediği birçok ülkede bizim bayrağımızı dalgalandırıyorsunuz. Sizde öğrenince fark ediyorsunuz, bizim dilimiz medeniyetin, hoşgörünün ve sevginin de dilidir.”

"HEM TÜRKÇE HEM DE ZENGİNLİĞİMİZ OLAN KÜRTÇE İLE ŞARKI SÖYLEDİNİZ"

Bu hizmetin mimarlarını, emeği geçenleri dünyanın neresinde olursa olsun minnetle ve sevgi ile yad ettiğini aktaran Güler, “Allah onlardan razı olsun. Dünya barışının sizlerle daha güçleneceğine olan inancımızı belirtiyoruz. Türkçeye katkı sağlamak dünya barışına da katkı sağlamakla eşdeğerdir. Sizlerin vasıtası ile bizi dünyaya tanıttınız. Burada hem Türkçe, hem kendi dilinizde hem de bizim zenginliklerimizden biri olan Kürtçe şarkı söylediniz. Bizim o kadar farklı kültür değerlerimiz var ki o farklılıklarımızı bir araya getirerek biz zenginliklerimizi bulduk.” şeklinde konuştu.

"KEŞKE BÜTÜN İLLERE GİDEBİLSENİZ"

55 ilde 99 etkinliğin yapılacağını hatırlatan Güler, bunun nüfusun yüzde 80’ine denk geldiğini belirterek, yaklaşık 65 milyon insanın çocuklarla o mutluluğu paylaşacağını kaydetti. Güler, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşke bütün illere gidebilseniz, inşallah önümüzdeki yıllarda bu da mümkün olacaktır. Bu organizasyona fikri öncülük edenleri, bunu devam ettirenleri, sponsor olanları ve hepinizi kucaklayan sevgili milletimizi tebrik ediyorum. Bizim oradaki uç beylerimiz, bizim oradaki temsilcilerimiz ve kardeşlerimiz oldunuz. Siz de bizlerden biri oldunuz. Eğer Şemmame’ye söyleyebiliyorsa, Sivas’ın Dağları’nı söyleyebiliyorsa o bizim kardeşimizdir.” CİHAN

Bakan Güler: Türkçeye katkı sağlamak dünya barışına katkı sağlamakla eşdeğer

Bakan Güler: Türkçeye katkı sağlamak dünya barışına katkı sağlamakla eşdeğer

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.