22 Ağustos 2026
Altın 7106.57
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0617
Sterlin 65.4412
Ankara 20°C

Bakan Yıldız: Kayserililer, Çocuklarına Bırakacağı En Önemli Mirasın Eğitim Olduğunu İdrak Etti

Bakan Yıldız: Kayserililer, Çocuklarına Bırakacağı En Önemli Mirasın Eğitim Olduğunu İdrak Etti
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de eğitime yapılan yatırımların her geçen artığına işaret ederek, "Kayserililer çocuklarına, to...
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de eğitime yapılan yatırımların her geçen artığına işaret ederek, "Kayserililer çocuklarına, torunlarına bırakacağı en önemli mirasın eğitim olduğunu idrak etti. Bu çok güzel." dedi.

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD)'nin, üyelerine yönelik düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Bakan Taner Yıldız, burada işadamlarına hitap etti.

Sivil toplum örgütlerinin siyasette çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Yıldız, bir anlayışın oluşmasında, bir kararın belirlenmesinde, ülkenin idaresinde irade koyan siyasetin, iktidarın, hükümetin fikirlerinin şekillenmesinde sivil toplum örgütlerinin her zaman farklı yeri ve önemi olduğunu söyledi.

Yıldız, Kayseri'de sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiğini ve bugün GESİAD'ın bayramlaşmasına katıldığını belirterek, buradan aldıkları dosyaların kendi fikirlerinin oluşmasında önemli etken olduğuna işaret etti.

Melikşah Üniversitesi'ni de gezdiğini hatırlatan Bakan Yıldız, şehrin artık bir eğitim merkezi olma yolunda mesafe kat ettiğini belirtti.

Yıldız, Melikşah'ta binaların hızını görünce şaşırdığını, çünkü bunun kararını meclisten yeni aldıklarını ama binaların bittiğini ve öğrenci almaya başladığını söyledi.

"Bir tane evimiz olsun diye çocukluğumuzda söylemlerimiz geçerdi." diyen Bakan Yıldız, "Ama en önemli yatırımın çocuklarımıza, torunlarımıza vereceğimiz eğitim olduğunu artık çoktan idrak etmiş durumda. Çoktan bilincine varmış durumda. Mallar ve mülkler geçicidir. Makam da öyle. Kimler gelmiş kimler gitmiş. Nice insanlar gelmiş geçmiş. İsmini unutamayacağımızı söylediğimiz arkadaşlar bile unutmuşuz. Mehmet Çetin arkadaşımızın babası dün aramızda idi. Bugün aramızda değil. Ama bakın kendisini hayırla vesile ediyoruz. Yaptığı yardımlarla anıyoruz. Demek ki geride bıraktıklarıyla anıyoruz." ifadesini kullandı.

Hükümet olarak 6 yıl içerisinde elde edilen başarıları değerlendiren Bakan Yıldız, Türkiye'nin daha büyük ülke olması yolunda konulan hedefin mutlaka zeminde beslenmesi, kuvvetlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yıldız, bunu kendilerinin Ankara'da, işadamlarının ise bulundukları mekânlarda dürüst ve samimi olarak çalışarak inşa edeceklerini belirtti.

Bakan Yıldız konuşma yaptığı sırada kızı Reyyan Yıldız'ın yanına gelmesi ve babasına sarılması dikkat çekti.

Taner Yıldız, konuşmasını sürdürerek, elinde oyuncak bebeği olan Reyyan'ın yüzünü okşadı. Reyyan, daha sonra annesini yanına gitti.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir