Cevdet Yılmaz, Cuma namazı çıkışında AK Parti Milletvekili Veli Seyda ile birlikte Cudi dağın eteklerinde 2 gündür devam eden yangını seyretti. Ardından Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)'nın yatırım destek ofisinin açılışını yapan Yılmaz Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamlarına hitap etti. Bölge halkının ne kadar eziyet çektiğini ve özellikle ekonomik anlamda ne kadar zorluk çektiklerini bildiklerini söyleyenBakan Yılmaz, "Bölgede olsun ülke genelinde olsun kalkınma sürecini hızlandıracaksak mutlaka barışa, huzura, kardeşliğe ve birliğe ihtiyacımız var. İnsanların birbirlerini anlamaya ihtiyacımız var. Ben inanıyorum ki insanların bu bölgeye olan ön yargıların ve gerçeğin arasında çok büyük bir fark var. Bunu özellikle çok iyi anlatmamız lazım." dedi.
Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise, bölgenin sıkıntılarını dile getirdi. Geliş, "Ülkemizin tüm temel ve özgürlük haklarını savunmalıyız. Konuşmayı sürdürmeliyiz. Biz artık ekonomik paketlerini istemiyoruz. Vergi ve enerji indirimini istemiyoruz. Para ve kredi istemiyoruz. Biz artık huzur istiyoruz. Huzurlu bir bölge huzurlu bir Türkiye demektir. Huzur verene iş ve aşk getirecektir. İlimiz GAP bölgesinde yer almaktadır. Bölgenin en geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Ama huzurun olmaması ve bölgede uzmanların olmaması bölgenin gelişmemesinin en büyük nedenidir. Artık biz de tarafız. Huzurun, istikrarın, sağduyunun ve demokrasinin yanındayız. Kavgayı, çatışmayı çıkartan her girişimin karşısındayız. Biz huzur istiyoruz. Biz sağduyu olmayı yeniden Türkiye'nin kendisiyle barışmasını bekliyoruz." diye konuştu.
Şırnak'ın sınır bölgesinde bulunan ve 1965 yılından beri kapalı olan 'Andiver Kapısı'nın açılmasını talep eden Geliş, kapının açılmasının ülke ve bölge halkına çok büyük bir katkı sağlayacağını kaydetti.