1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Yılmaz'dan açıklama
Bakan Yılmazdan açıklama

Bakan Yılmaz'dan açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevapladı.

A+A-

“Milli Eğitim Bakanlığı'nda 30 bine yakın öğretmenin ilişiği kesildi” diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

“Sadece bankaya para yatırdı, okuluna gitti diye atmadık. Terör örgütü ile ilişiği yoksa görevine iade edilir. PKK’lıların kimi ihraç edildi, kimi iade edildi, kimisi de disiplin işlemi devam ediyor. Eğitim-Sen 120 bin üyesi var. Soruşturma konusu olan 10 bin kişi. Öğrencinin eğitim alma hakkı var. Öğretmenin yeri sınıftır."

Askeri birliklerin taşınmasından sonra bu arazilerin ne olacağına ilişkin Bakan Yılmaz,“Taşınan silahlı kuvvetlerinin yerine ticari tesis değil kamu ve yeşil alan olacak. Bizde liselere talibiz” diye konuştu. Özel okullar hakkında bilgi veren Yılmaz, “Eğer eğitim kârlı olsa Koç, Sabancı yapardı, desteklemek lazım. Bizim yükümüzü azaltıyor. Özel okulları destekleyeceğiz. 100 öğrenciden 7’si özel okulda. Özel okul oranı yüzde 7.3”ifadelerini kullandı.

Kapatılan 15 üniversitede bulunan öğrencilerle ilgili de bilgi veren Bakan Yılmaz, “193 üniversite vardı. 15 üniversite kapatıldı. Bu üniversitelerde öğrenim gören 64 bin 533 öğrencinin Merkezi yerleştirme kapsamında 20 bin 110’u devlet üniversitelerine, 25 bin 732’si vakıf yükseköğretim kurumlarına olmak üzere 45 bin 979 öğrencinin yerleştirmesi tamamlanmıştır. Bunun dışında kalan öğrenciler kendi istekleriyle yatay geçişle veya bir başka tercihte bulunmadı” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.