Altın 5538.853
BIST 10698.13
Dolar 42.3098
Euro 49.0816
Sterlin 55.757
Ankara 13°C

Bakandan memura iyi haber

Bakandan memura iyi haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, beklenen zam ile ilgili memurun yüreğine su serpti!!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan tasarının bu ay içinde yasalaşma imkanı olduğuna inandığını belirterek, ''Nisan ayına sarkması söz konusu değil'' dedi.

Çelik, Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve Ulusal İstihdam Stratejisi'nin ele alındığı Üçlü Danışma Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan tasarının ne zaman yasalaşacağına ilişkin sorusu üzerine Çelik, Kamu-Sen'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı randevu talebi üzerine Başbakan Erdoğan ile görüştüklerini, kendisinin de bu toplantıda bulunduğunu belirterek, toplantıda yasa ve diğer kamu çalışanlarıyla ilgili yaşanan bazı sorunların görüşüldüğünü söyledi.

Tasarının parlamentoya gittiğini ve alt komisyona havale edildiğini anımsatan Çelik, ''Yoğun bir çalışma var. Büyük ihtimalle konfederasyon genel başkanları, teknik heyetleri dinlenecek alt komisyonda ve bir hafta içinde, belki de bu hafta sonu Plan Bütçe Komisyonu'na gitme durumu var. En yakın zamanda da komisyonda ele alınması gerekiyor. Çünkü kamu çalışanlarının, kamu emekçilerinin gözü bu yasada. Bir an önce toplu sözleşme çerçevesinde bir masa etrafında belirlenecek zammın ücretlerine yansımasıyla ilgili beklenti var. Bunun daha da gecikmeye tahammülü yok. Yeteri kadar geç kalmış bir durumla karşı karşıyayız. Bu yönüyle tasarının bir an önce yasalaşmasıyla ilgili bir sorun söz konusu değil!!

Milletvekillerinin, komisyon üyelerinin katkıları da dikkate alınacak ve son şekli verilmiş olacak. Ben bu ay içinde tasarının yasalaşma imkanı olduğu inancındayım. Ama komisyon süreçleri nasıl işler, bir kaç günlük gecikme olur mu? Bilemiyorum. Nisan ayına sarkması söz konusu değil!" dedi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir