Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı!
Toplantı saat 14.30'da Başbakanlık Merkez Bina'da başladı. Kurulda iç ve dış gelişmeler değerlendiriliyor.
Özellikle Suriye'deki gelişmeler toplantının ana gündem maddesi..
Esed'e bağlı birliklerin ağır bombardıman altında tuttuğu Halep'te yaşananlar, istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler ışığında değerlendirilecek.
Ayrıca Suriye'nin kuzeyi de kritik konu başlıklarından bir diğeri...
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bu hafta içinde Irak'ın Kuzeyi'ndeki Bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzanı ile görüşecek.
Davutoğlu, Suriye'nin kuzeyinden gelen 'terör örgütü ile işbirliği içinde yeni bir yapılanmaya gidiliyor' haberlerine ilişkin Türkiye'nin rahatsızlığını dile getirecek.
İşte bu görüşme öncesi Başbakanlık'ta, Türkiye'nin Suriye politikasının bir kez daha gözden geçirilmesi bekleniyor.
Kurulun bir başka gündem maddesi terörle mücadele olacak. Hakkari Şemdinli'de yaşanan gerginlik başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler masaya yatırılacak.
Bu arada Başbakan Erdoğan, bakan ve eşlerine akşam Başbakanlık Resmi Konut'ta iftar verecek..