1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Balıkesir'de Alışverişi Canlandırmak İçin Uzun Gün Uygulamasına Geçiliyor
Balıkesirde Alışverişi Canlandırmak İçin Uzun Gün Uygulamasına Geçiliyor

Balıkesir'de Alışverişi Canlandırmak İçin Uzun Gün Uygulamasına Geçiliyor

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, Avrupa ve Amerika'da uygulanan ve iş yerlerinin gece saatlerine kadar açık kalmasına imkan sağlayan "Long Day" (Uzun Gün) uygulamasının Balıkesir'de de uygulanacağını söyledi.

A+A-

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, Avrupa ve Amerika'da uygulanan ve iş yerlerinin gece saatlerine kadar açık kalmasına imkan sağlayan "Long Day" (Uzun Gün) uygulamasının Balıkesir'de de uygulanacağını söyledi. Projeyle Balıkesir çarşıda haftanın bir günü yapılacak çeşitli sosyal aktiviteler ile esnaf işyerlerini saat 24.00'a kadar açık tutacak.

Balıkesir Ticaret Odası'nın çiçeği burnundaki genç başkanı Ermişler, yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında proje ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya BTO Meclis Başkanı Yücel Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Muhammet Şeremet, Mustafa Kerem Kırımlı, Gürkan Zeybek, Murat Yılmaz, Özcan Şengöroğlu, Eşref Kocak ve Murat Şumlu da katıldı.

Ticaret Odası yeni hizmet binasından, fuar alanına ve yapılan anketlere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Ermişler, Balıkesir çarşı esnafının işlerini artırmaya yönelik hazırladıkları proje hakkında da açıklamalarda bulundu.

Avrupa ve Amerika'nin bir çok şehrinde uygulanan Long Day, Uzun Gün projesini açıklayan Fahri Ermişler bu uygulama ile Balıkesir çarşı esnafının haftada bir gün işyerlerini gece saatlerine kadar açık tutacaklarını bildirdi.

Balıkesir çarşıda işyerlerinin sabah 08.00'da açılıp akşam 20.00'da kapandığını hatırlatan BTO Başkanı, “Önümüzdeki haftadan itibaren hayata geçirilecek projeyle, haftada en az bir günü 'Long Day' ilan edeceğiz. Bu günlerde esnafımız işyerlerini gece 24.00'a kadar açık tutacak. Biz de Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda bir organizasyon yaparak çeşitli sosyal aktiviteler düzenleyeceğiz. Burada gerek konserler, gerekse amatör tiyatrocular gösterilerini sunma imkanı bulacak. İnsanlarımızı çarşıya çekerek alışveriş yapma imkanı da sunacağız.” dedi.

Yaptırdıkları anket ile böyle bir etkinlik yapma kararı aldıklarını ifade eden Fahri Ermişler, “Bu projemize gerek çarşı esnafımız gerekse belediyemiz destek veriyor. Bu uygulama esnafımızın ekonomisine de olumlu etki edecektir. Her saat başı, gece boyunca 15'er dakikalık 3-4 etkinlik düzenleyeceğiz. O aralarda da vatandaşlarımız alışverişlerini yapabilecek.” diye konuştu.

"TİCARET ODASI CAM GİBİ OLACAK"

Ticaret Odası'nın yeni hizmet anlayışı hakkında da bilgiler veren Fahri Ermişler, odanın cam bir fanus gibi olacağını, çalışmalarının hem içeriden hemde dışarıdan kolaylıkla izlenebilecek bir hizmet anlayışına kavuşacağını aktardı. Ermişler, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Balıkesir Ticaret Odası olarak kendimize göre bir sistem kurmak istiyoruz. Bu sistemin odayı yönetmesini bizimde kontrolörlüğünü yapmak istiyoruz. Türkiye'de örnek aldığımız başarılı odalar var. İyi projeleri Balıkesir'de yapmak istiyoruz. Kendi çalışmamızı da ekleyip hizmete açık, daha üyesi ile birlikte olan bir oda kurmaya çalışıyoruz. Ticaret Odasını cam bir oda olarak hayal ediyoruz. Bizim içerden dışarısını çok rahat görebileceğimiz, dışardan da içerisini rahat görülebileceği bir ticaret odası planlıyoruz. İnşallah bunu kısa zamanda başaracağız.”

"OSB'YE 40 BİN METREKARELİK FUAR ALANI"

Balıkesir'in en önemli eksiklerinin başında fuar alanı geldiğini kaydeden Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, oda olarak bu ihtiyacı da gidermek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. OSB'den kendilerine 40 bin metrekarelik bir yer tahsisi yapıldığını açıklayan Ermişler, "Balıkesir'de fuar alanı eksikliğimiz var. Birkaç fuar denememiz oldu. Dünyada ve Türkiye'de fuarlara katılan bir firma sahibi olarak Balıkesir fuarlarını şehrimize yakıştıramıyorum. Daha kapsamlı sabit binalı bir fuar alanına ihtiyacımız var. Ürün çok olmasına rağmen, Balıkesir fuarlarında tanıtamıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Odanın mevcut hizmet binasının hizmetlerde yetersiz kaldığına işaret eden BTO Başkanı Fahri Ermişler, yeni bina için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.
CİHAN

Balıkesir'de alışverişi canlandırmak için uzun gün uygulamasına geçiliyor

Balıkesir'de alışverişi canlandırmak için uzun gün uygulamasına geçiliyor

Balıkesir'de alışverişi canlandırmak için uzun gün uygulamasına geçiliyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.