1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Balıkesir'de Bu Yaz 200 Kilometre Köy Yolu Yapılacak
Balıkesirde Bu Yaz 200 Kilometre Köy Yolu Yapılacak

Balıkesir'de Bu Yaz 200 Kilometre Köy Yolu Yapılacak

Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, il genelinde 892 köyün toplam 5 bin kilometre yol ağına sahip olduğunu belirterek, "Bu yolların yarısı stabilize, diğer kısmı ise asfalt.

A+A-

Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, il genelinde 892 köyün toplam 5 bin kilometre yol ağına sahip olduğunu belirterek, "Bu yolların yarısı stabilize, diğer kısmı ise asfalt. Bazı köylerimizin ise hiç yolu yok. Bu yaz yapacağımız çalışmalarla yolu olmayan köyümüz kalmayacak, 200 kilometre yeni yol yapacağız." dedi.

İl Özel İdaresi, köylerdeki yol, su, kanalizasyon ve altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Sekreter Deniz, 2013 yılında KÖYDES ve İl Özel İdaresi bütçesiyle 200 kilometre yeni yol yapılacağını ve eski yolların da onarılacağını söyledi. Köylerde meydan düzenleme ve parke taşı döşeme çalışmalarını da sürdürdüklerini de belirten Hüseyin Deniz, "Köylerimizin şehirden farkı kalmıyor. Köylülerimizde artık şehirdekiler gibi çamura basmayacak. Balıkesir, köy sayısı bakımından ilk sıralardaki iller arasında. Artık köylülerimiz, şehirde ne varsa istiyor. Mesela valimizin isteğiyle bu yıl birçok köyümüzde çocuk oyun parkları yapacağız. Bunun ihalesini hazırlıyoruz." diye konuştu.

Köylerin su sıkıntısının tamamen çözüldüğünü vurgulayan Genel Sekreter Deniz, şöyle devam etti: "İnsanlar çeşmelerden tenekelerle evlerine su taşımıyor artık. Köylerimizin üçte ikisinde de kanalizasyon sorunu kalmadı, tamamını bu yaz çözmeyi planlıyoruz. Bütçemizin elverdiği ölçüde köylülerimizin istek ve beklentilerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Balıkesir seneyi büyükşehir belediyesi olunca İl Özel İdaresi feshedilecek. Gelecek yıldan itibaren bizim hizmetlerimizi büyükşehir yapacak. Personel ve araç ekipmanımızla bize ait gayrimenkuller büyükşehire devrolacak. Son yılımızı en verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz." CİHAN

Balıkesir'de bu yaz 200 kilometre köy yolu yapılacak

Balıkesir'de bu yaz 200 kilometre köy yolu yapılacak

Balıkesir'de bu yaz 200 kilometre köy yolu yapılacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.