1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balıkesir'de Vatandaşlar Miraç Gecesinde Camilere Akın Etti
Balıkesirde Vatandaşlar Miraç Gecesinde Camilere Akın Etti

Balıkesir'de Vatandaşlar Miraç Gecesinde Camilere Akın Etti

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi Miraç gecesi Balıkesir'de coşku içinde kutlandı.

A+A-

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi Miraç gecesi Balıkesir'de coşku içinde kutlandı. Geceyi idrak etmek isteyen yüzlerce vatandaş camilere akın etti. Camilerde yer bulamayan vatandaşların büyük bölümü bahçe ve sokaklarda namaz kılıp dua etti.

Miraç Kandili, Balıkesir'in bütün camilerinde coşku içinde kutlandı. Balıkesir Müftülüğü, tarihi Zağnos Paşa Cami'nde Miraç Kandili dolayısıyla bir program düzenledi. Akşam namazından sonra başlayan programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Programa ilginin büyük olması nedeniyle cami hınca hınç doldu. Bazı vatandaşlar ise çocukları ile birlikte camiye geldi.

Miraç Kandili nedeniyle Balıkesir Belediyesi'ne bağlı ekipler şehir merkezinde bulunan camilerde temizlik yaptı. Camilerin halıların süpüren ekipler, ayrıca camilerin içine ve bahçelerini de gül suyu ile yıkadı. Ekipler, camilerin çevresine de gül suyu sıktı.

Balıkesir Müftülüğü tarafından düzenlenen programda akşam namazının ardından mevlit okundu. Din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Daha sonra Müftü Turgut Açari verdiği vaazda gecenin önemine değindi. Miraç gecesinde büyüklerin unutulmaması gerektiğini belirten Açari, çocukların camiye getirilerek güzel birer anı olmasını istedi. Miraç gecesine ait özel bir ibadet olmadığını ifade eden Açari, mübarek gecenin namaz ve dua ile taçlandırılmasını tavsiye etti. CİHAN

Balıkesir'de vatandaşlar Miraç gecesinde camilere akın etti

Balıkesir'de vatandaşlar Miraç gecesinde camilere akın etti

Balıkesir'de vatandaşlar Miraç gecesinde camilere akın etti

Balıkesir'de vatandaşlar Miraç gecesinde camilere akın etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.