20 Ağustos 2026
Altın 6965.14
BIST 14458.98
Dolar 47.9383
Euro 56.0839
Sterlin 65.3664
Ankara 20°C

Balıkesir'den Pakistan'a İki Kamyon Gıda Yardımı

Balıkesir'den Pakistan'a İki Kamyon Gıda Yardımı
Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, son 80 yılın en büyük sel felaketini yaşayan kardeş ülke Pakistan'a iki kamyon gıda ve malzeme yardımı gönderdi.
Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, son 80 yılın en büyük sel felaketini yaşayan kardeş ülke Pakistan'a iki kamyon gıda ve malzeme yardımı gönderdi. Balıkesir'de düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 13 tonluk malzeme yola çıktı.

İlaç, gıda ve giyim eşyasından oluşan yardımın Balıkesirli hayırseverlerin katkısıyla toplandığı belirten Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yıldırım, vatandaşların hassasiyetine teşekkür etti. Pakistan'ın son 80 yılın en büyük felaketiyle karşı karşıya kaldığını belirten Yıldırım, "Kurtuluş Savaşı'nda kollarındaki bilezikleri çıkarıp gönderen kardeş ülke Pakistan halkı, sel nedeniyle canlarını, evlerini, hayvanlarını ve topraklarını kaybetti. Bize zor günümüzde el uzatan kardeşilerimize, şimdi bizim el uzatma zamanımız. Onun için hayırseverlerimizin, bu mübarek ramazan ayında muhtaç durumdaki kardeşlerimize yardımlarını bekliyoruz." dedi.

Sel felaketi sebebiyle Türkiye ve dünyanın birçok noktasında Pakistan'a yardım için insanların seferber olduğunu kaydeden Yıldırım, kendilerinin de düzenlediği yardım kampanyasıyla katkıda bulunmak istediklerini vurguladı. Balıkesir'den bugün ikinci yardım kamyonunun yola çıktığını ifade eden Halil Yıldırım, "Yardımların içinde un, yağ, bisküvi, hazır çorba, çocuk bezi, ilaç ve giyim malzemeleri var. Balıkesirli hayırseverlerin katkısıyla bu yardımlar toplandı. Bu hassasiyetle Pakistan'daki kardeşlerimizin yaralarını kısa sürede saracağımıza inanıyoruz. Katkıda bulunanlara, dualarını esirgemeyenlere canıgönülden teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Toplanan yardımların bir nebze de olsa Pakistan halkının yaralarını saracağını belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Oradaki büyükelçiliğimizin tabelpleri doğrultusunda yardım gönderiyoruz. Hayırseverlerin bu konudaki katkıları olursa yine aracılık edeceğiz. Ayrıca hayırseverlerimiz, 44 44 593 numaralı telefondan bize ulaşabilir, yardımlarını ayni ve nakdi olarak yapabilirler. Nakdi yardımlarını, bankalara ve şubemize makbuz karşılığı yatırabilirler."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir