Balıkesir İl Emniyet Müdür Ömer Aydın, Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümünün 'de hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ve sosyal konuların ön plana çıkacağını söyledi.
Aydın, kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın mensupları ile Balıkesir Polisevi'nde bir araya geldi. Şube müdürlerinin de katıldığı toplantının ardından Aydın ve beraberindekiler, Kızılay'a kan bağışında bulundu. Hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Aydın, vatandaşların da katılımının sağlanacağını belirtti. Şehit, gazi ve hastanelerde yatan emniyet mensuplarıyla ailelerinin ziyaret edileceğini anlatan Aydın, "Teşkilatımıza uzun yıllar hizmet etmiş emekli polislerimizi ziyaret edeceğiz. Şehit mensuplarımızın kabirlerini ziyaret edeceğiz. Zağnos Paşa Camisi'nde şehitlerin ruhuna Mevlit okutulacak. Ayrıca bu yıl çok farklı bir polis sergimiz olacak. Yaylada Alışveriş Merkezi'ndeki sergide, teşkilatımızda kullanılan araç gereç ve çeşitli materyaller yer alacak." dedi.
Cuma günü öğleden sonra merkez binada vatandaşlarla bir araya geleceklerine dikkat çeken Ömer Aydın, bu yıl ilk kez fener alayı ve havai fişek gösterisi de yapılacağını vurguladı. En önemli etkinliğinse İl Özel İdare İş Eğitim Merkezi'ndeki 20 engelli öğrencinin polislerle sembolik devriyeye çıkması olduğunun altını çizen Aydın, "Bu uygulama, başka yerlerde şimdiye kadar yapılmadı. Öğrencilerimiz, arkadaşlarımızla Toplum Destekli Polis Merkezimiz'in önünden hareket ederek şehir içindeki caddelerde devriye gezecek." diye konuştu. Toplantının ardından İl Emniyet Müdürü Aydın, şube müdürleri ve polis memurları, Kızılay Vehbi Bolak Kan Merkezi'nde bağıta bulundu. İlk gün 156 kişi kan verirken sayının hafta boyunca 500'ü bulacağı öğrenildi.