10 Ağustos 2026
Altın 6641.23
BIST 13779.39
Dolar 47.7042
Euro 55.1335
Sterlin 64.1886
Ankara 21°C

Banka Kuyruğundaki Vatandaşlardan Tepki

Banka Kuyruğundaki Vatandaşlardan Tepki
Şişli’de, 1 Mayıs kutlamaları sırasında banka ve iş yerlerine zarar veren göstericilere vatandaşlar tepki gösterdi.

Şişli’de, 1 Mayıs kutlamaları sırasında banka ve iş yerlerine zarar veren göstericilere vatandaşlar tepki gösterdi. Yaşananları 'vatan hainliği' olarak niteleyen vatandaşlar, “Bayram güle oynaya kutlanır. Zarar vermeden kutlanır. Yazıklar olsun. Bu vatanın ekmeğini yiyorlar, bu vatana hainlik yapıyorlar.” dedi.

1 Mayıs kutlamaları öncesi, kendilerine 'Anarşist' adını veren grubun Şişli’de çok sayıda banka ve iş yerine zarar vermesi vatandaşları isyan ettirdi. ATM cihazlarından para çekek veya işlem yapmak isteyen vatandaşlar, ATM cihazlarının kırık olması yüzünden bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

1 Mayıs günü yaşananlara şahit olan seyyar satıcı Murat Yılmaz, dün saat 13.00'a kadar ortalığın sakin olduğunu söyledi. Yılmaz, “Herkes bayramını yapıyordu, yukarıdan aşağı geldiler. Önce otele saldırdılar. Bankalara demir sopalarla, çekiçlerle, balyozlarla saldırdılar. Osmanbey’e kadar bankalara zarar verdiler. Hiç kimse bir şey söylemedi, engelleyemedi. Zaten polisler de yoktu. Sivil polislerde bir şey yapamadı. Herkes çaldığı gibi oynadı, oynadığı gibi çaldı.” şeklinde konuştu.

Bir dershanede güvenlik görevlisi olarak çalışan Fatih İpeköz ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dershanede çalışıyorum, bir grup geldi, maskeli, görür görmez korktum içeri girdim. Kapattım kepenki. Patır kütür sesler geldi. 5-10 dakika sonra açtım baktım ki ooo. Bayram, adı bayram. İnsanlar mağdur. Hepimize geçmiş olsun.”

Zarar gören bir banka önünde emekli maaşı için kuyruk bekleyen Necati Yüceman, yaşananların insanlıkla bir alakası olmadığını belirterek, “Bize zarar veriyorlar. Bizden çıkacak. Bu şekilde hak aranmaz, hiç alakası yok. Zorbalıkla, güçle, terörle hiçbir hak arandığını görmedim ben bu yaşıma kadar. Bundan sonra da olacağını zannetmiyorum. Oradaki bayram çok güzel kutlandı, harika kutlandı. Her yerde öyleydi, o 80 kişi olmasaydı. Leke düşürdü, güzel olmadı.” dedi.

Büyükdere Caddesi üzerinde büyük zararın yaşandığı PTT şubesi önünde bekleyen Sebahattin Taşkıran ise eylemci grubu vatan hainliğiyle suçladı. “Bunun işçi bayramıyla alakası yok. Böyle hak aranmaz ki.” diyen Taşkıran, “ Biz de işçiyiz, bizde çalışanız ama bu hainlikten başka bir şey değil, terbiyesizlik. Ondan sonra hak hukuk. Bunun neresi hak hukuk?” şeklinde konuştu. Herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Taşkıran, “Bu vatan hainliği, millet hainliği. Bütün millet buradan ihtiyacını görüyor. Elleri kırılsın. Başka bir şey söylemiyorum. Yazıklar olsun. Hepimizin mali bu. Hepimiz sahip çıkacağız buna . Bu vatanın her kuruşu bizim malımız canımız. Bizim her şeyimiz. Bu vatana bu bayrağa canımız feda olsun.” şeklinde konuştu.

Bayramların bu şekilde kutlanamayacağına dikkat çeken Lütfi Mümin ise “Bayram nasıl kutlanılır biliyor musun? Bayram güle oynaya kutlanır. Zarar vermeden kutlanır. Yazıklar olsun. Bu vatanın ekmeğini yiyorlar, bu vatana hainlik ediyorlar.” diyerek, tepkisini dile getirdi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir