1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bankanın şikayetiyle ortaya çıktı: Esnaf Destek Paketi üzerinden dolandırmışlar
Bankanın şikayetiyle ortaya çıktı: Esnaf Destek Paketi üzerinden dolandırmışlar

Bankanın şikayetiyle ortaya çıktı: Esnaf Destek Paketi üzerinden dolandırmışlar

"Esnaf Destek Paketi" adı altında 25'şer bin liralık kredi ve kredi kartı kullandırılmasına ilişkin usulsüzlük yapıldığı da tespit edildi.

A+A-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüz kredi kullandırıldığı yönünde bir banka tarafından yapılan şikayet üzerine çalışma başlattı.

Kovid-19 salgını döneminde bankanın “Esnaf Destek Paketi” adı altında 25’şer bin liralık kredi ve kredi kartı kullandırılmasına ilişkin usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

 images-006.jpg

ESKİ BANKA PERSONELLERİ DE VAR!

Aralarında eski banka personelinin de bulunduğu 22 şüphelinin, kredi kullanacak kişilere geriye dönük vergi kaydı oluşturduklarını belirleyen ekipler, gerçekte vergi mükellefi veya esnaf olmayanları vergi mükellefi yaparak yasa dışı yollardan kredi kullandırdıklarını ortaya çıkardı.

Ekipler, müşteki bankayı güncel enflasyon karşılığı olarak 12 milyon lira zarara uğrattıkları belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik saptadıkları adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

17 şüpheli gözaltına alınırken adreslerinde bulunmayan 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

‘KAFES’ KAPSAMINDA 150 GÖZALTI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, 56 ilde suç örgütü üyelerine karşı “Kafes” operasyonlarının eş zamanlı olarak icra edildiğini belirtti.

Bu operasyonların, tefecilik, kamu kurumlarına zarar verme, nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma, vergi usul kanununa muhalefet ve sahtecilik suçlarını işleyen 367 şüpheliye karşı gerçekleştirildiğini ifade etti. 150 şüphelinin yakalandığı bu operasyonlarda, ruhsatsız tabancalar ve bu suçlardan elde edildiği düşünülen büyük miktarda para, çek ve senet ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları yürüten polis teşkilatını tebrik ederken, halkın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine ve organize suç örgütlerine karşı mücadelelerinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Bakan, “Aziz milletimiz müsterih olsun, halkımızın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız. Şafak sökerken de gün batarken de her an enselerindeyiz, hepsini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı. / AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.