21 Ağustos 2026
Altın 7123.92
BIST 14514.82
Dolar 48.0173
Euro 55.978
Sterlin 65.3375
Ankara 27°C

Baraj Kapakları Açık Unutulunca Balık Katliamı Yaşandı

Baraj Kapakları Açık Unutulunca Balık Katliamı Yaşandı
Kocaeli'de sulama barajının kapakları açık unutulunca, barajda su kalmadı. Barajdaki suyun bitmesi üzerine balık ölemleri baş gösterdi. Kartepe il

Kartepe ilçesinde bulunan ve tarım arazilerinin sulanması için kullanılan Devlet Su İşleri'ne bağlı Ketence barajında tam anlamıyla katliam yaşandı. Yaklaşık 1 hafta önce açtıkları baraj kapaklarını tekrar kapatmayan yetkililer hem barajın kurumasına, hem de milyonlarca balığın telef olmasına neden oldu. Baraj kapaklarının açılmasıyla, aralarında kefal, sazan, istakoz, yayın gibi milyonlarca balık kilizderesi'ne toplandı.

Güçlükle yetiştirilen ve büyümeleri 3 yılı bulan bu balıkların telef olması yetkilileri de çileden çıkarttı. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı gördüğü manzara karşısında adeta şaşkına döndü.

Kaymakam Ünaldı, beraberinde geldiği jandarma ekiplerine talimat vererek baraj kapaklarını açan kişilerin bir an önce bulunmasını istedi. Ölen balıkların dışında 20 metre karelik alanda toplanan ve can çekişen balıklar için kaymakamlık, belediye ve amatör balıkçılar adeta seferber oldu.

Amatör balıkçılar kovalarla yaşam savaşı veren balıkları toplayarak 3 tonluk su tanklarına taşıdı. Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Engin Uztürk, DSİ'nin sulama göletinin deşarj vanalarını açtığını ve milyonlarca balığın telef olduğunu söyledi. Uztürk, yaşanan bu olayın katliam olduğunu aktardı.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir