1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Barakada Yaşama Tokat Valiliği Sahip Çıktı
Barakada Yaşama Tokat Valiliği Sahip Çıktı

Barakada Yaşama Tokat Valiliği Sahip Çıktı

Tokat il merkezinde tahtadan yapılmış barakada, 6 aylık bebeği ile yaşamaya çalışan Sevda Atış’a (19) yardım eli uzandı.

A+A-

Tokat il merkezinde tahtadan yapılmış barakada, 6 aylık bebeği ile yaşamaya çalışan Sevda Atış’a (19) yardım eli uzandı. Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, barakada yaşayan aileyi kiraladığı bir eve yerleştirdi. Aileye çeşitli ev eşyalarının yanı sıra gıda paketi yardımı yapıldı.

Medyada yeralan haber üzerine, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü arayarak, aile için gereken girişimlerin derhal yapılması talimatını verdi. Talep üzerine, Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri elektrik, su, banyo, tuvalet dahi olmayan barakada yaşayan aileyi alarak kiralanan bir eve yerleştirdi. Eşyası olmayan aileye çeşitli ev eşyasının yanı sıra gıda paketi yardımı yapıldı. Ailenin oturacağı evin bir yıllık kirası Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan karşılandı. Ayrıca, genç kadına, çocuğunun ihtiyaçlarını gidermesi için aylık bir maaş bağlanması talimatı verildi.

Yeni evinde açıklamada bulunan Sevda Atış, “Yaklaşık bir yıldır yaşadığım barakadan, bir gün içerisinde beni kurtaran herkese teşekkür ediyorum. Allah'a şükürler olsun. Daha düne kadar barakada yaşıyordum her şey çok hızlı gelişti. Çocuğumla başımı sokacağım artık bir evim var. Benim durumumu görüp bana yardımcı olarak ellerinden geleni yapan valimize, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun.” dedi.
CİHAN

Barakada yaşama Tokat Valiliği sahip çıktı

Barakada yaşama Tokat Valiliği sahip çıktı

Barakada yaşama Tokat Valiliği sahip çıktı

Barakada yaşama Tokat Valiliği sahip çıktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.