07 Şubat 2026
Altın 6942.65
BIST 12433.5
Dolar 43.5991
Euro 51.57
Sterlin 59.326
Ankara 11°C

Barcelona saldırısının baş şüphelisi belli oldu

Barcelona saldırısının baş şüphelisi belli oldu
İspanya polisi, Barcelona’da düzenlenen terör saldırısının baş şüphelisinin Musa Ukabir olduğunu açıkladı.

İspanyol medyası 18 yaşındaki Musa Ukabir'in ağabeyi Driss Ukabir'in saldırının ardından gözaltına alındığını duyurmuştu. Fas kökenli Driss Ukabir'in kimliğinin kayıp olduğunu bildirmek için polis merkezine giderken gözaltına alındığı belirtilmişti.

Bazı İspanyol yayın organları, Driss Ukabir'in kimliğinin Barselona'daki saldırının gerçekleştirildiği minibüste bulunduğunu, Driss'in de kimliğini kardeşinin çaldığını söylediğini duyurmuştu.

Ölü sayısı 14'e yükseldi

Dün İspanya'nın ikinci büyük kenti Barselona'nın en işlek caddesi La Rambla'da meydana gelen terör saldırısında 13 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Bugün ölü sayısının 14'e yükseldiği açıklandı. Yaralı sayısı çok olduğu için, ölenlerin sayısı daha da artabilir.

Minibüsün yayaların üzerine sürülmesiyle gerçekleştirilen saldırıyı DEAŞ üstlenmişti. Olayla ilgili 3 şüpheli yakalanmış, yayaların üzerine sürülen minibüsün sürücüsü ise yakalanamamıştı.

Bugünün ilk saatlerinde de İspanya polisi, Barselona'nın 130 kilometre güneyindeki Cambrils kasabasında benzer bir saldırı gerçekleştiren 5 kişiyle çatışarak öldürmüştü. Kimsenin hayatını kaybetmediği ancak 6 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirenlerin üstünde, bomba yüklü olduğu izlenimi veren yelek olduğu duyurulmuştu..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir