1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Barselona’da Terör
Barselona’da Terör

Barselona’da Terör

İspanya’nın Barselona kenti terörün hedefi oldu! Bir minibüsün turistlerin yoğun olduğu caddede kalabalığın arasına dalması sonucu 12 kişi hayatını kaybederken, 80 kişi de yaralandı.

A+A-

Barselona'nın en kalabalık ve turistik caddelerinden Las Ramblas'da dün terör dehşeti yaşandı. Beyaz bir minibüsün sürücüsü, aracını yayaların üzerine sürdü. Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda 13 kişi öldü, 15'i ağır 100 kişi yaralandı.

Yerel saatle 17.05 sıralarında düzenlenen saldırı sonrası büyük panik yaşandı. Araç sürücüsü ise yürüyerek olay yerinden uzaklaştı. Alarma geçen polis bölgeyi çembere aldı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yerde yatan yaralılara müdahale etti.

Reuters ajansı yerel bazı medya kuruluşlarına dayandırdığı haberinde, olayın hemen ardından silahlı iki kişinin bir restorana girdiğini bildirdi. Bir gazete de "La Luna de Estambul adlı restoranda rehineler var, burada saklanıyorlar" iddiasında bulundu. Ancak İspanyol polisi bu bilgiyi yalanlarken, "Barselona'nın merkezinde hiçbir barda rehin tutulan kimse yok" açıklamasını yaptı.

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, 13 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Polis yetkilisi Josep Lluis Trapero, gözaltındaki şüphelilerden birinin Faslı, diğerinin de İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağa Melillalı ve İspanyol vatandaşı olduğunu belirtti.
Barselona'daki terör saldırısının, önceki gece bölgenin güneyindeki bir kasabada meydana gelen patlamayla ilişkili olduğunu ifade eden Trapero, iki şüphelinin bu patlamayla ilgili gözaltına alındığına dikkat çekti.

Polis, terör şüphelisi olarak aranan iki kişiden birinin kimliğini ise Fas asıllı İspanyol vatandaşı Driss Oukabir (28) olarak açıkladı.
Operasyonlar sürerken ikinci bir terör saldırısı şüphesiyle Vic mahallesinde bir kamyonetin bulunduğu bildirildi.
Polis yetkilileri, trafiğe kapatılan bir yolda iki polis memuruna çarpan otomobilin sürücüsünün de öldürüldüğünü söyledi.
Katalonya'da 3 günlük yas ilan edildi. Barselona Belediye Başkanı Ada Colau da bugün bir anma töreni düzenleneceğini duyurdu.

Erdoğan'dan taziye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barselona saldırısı nedeniyle İspanya Kralı 6. Felipe'ye taziye mesajı gönderdi. Erdoğan, "Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha gözler önüne seren ve sadece İspanya'ya değil, tüm insanlığın ortak değerlerine yöneltilmiş olan bu saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi. Başbakan Binali Yıldırım da saldırıyı kınadı. Yıldırım, "İnsanlığı ve evrensel değerlerimizi hedef alan bu alçakça saldırıları nefretle kınıyoruz" ifadesini kullandı./Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.