1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bartın 31. Kültür Sanat Turizm Ve Çilek Festivali Başladı
Bartın 31. Kültür Sanat Turizm Ve Çilek Festivali Başladı

Bartın 31. Kültür Sanat Turizm Ve Çilek Festivali Başladı

31. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali, festival korteji yürüyüşü ile başladı.

A+A-

31. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali, festival korteji yürüyüşü ile başladı. Yukarı Çarşı Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşü sonrasında, Vali Ali Çınar ve Belediye Başkanı Cemal Akın birlikte Atatürk anıtına Çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından halk dansları toplulukları dans gösterilerini sergiledi.

Belediye Sosyal Tesisleri önünden Belediye Bandosu’nun seslendirdiği yerel türküler ve marşlar eşliğinde Yukarı Çarşı’ya yürüyen festival kortejinde Bartın Valisi Ali Çınar, Belediye Başkanı Cemal Akın, başkan yardımcıları Hüseyin Taner Çetin, Hasan Arınan ve Erol Demirkoparanoğlu, belediye meclis üyeleri Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Serhat Çörek ve Şemsettin Çöme, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsettar Bayram, daire amirleri, siyasi parti, meslek odası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kerkük’ten gelen misafirler ve Bartın Belediyesi Çocuk Korosu, Moldovya, Polonya, Mısır ve Gürcistan Halk Dansları Topluğu üyeleri yer aldı.

Bu yıl 31’inci kez gerçekleşen Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali’nin kortej yürüyüşü ile başladığını belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bu yıl festivalde Polonya, Moldovya, Mısır ve Gürcistan olmak üzere 4 farklı ülkeden gelen halk dansları toplulukları yer almaktadır. Çok sayıda etkinlik ve konserlerle herkes eğlenceye doyacak. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Vali Ali Çınar ise yaptığı konuşmada, festivalin, halkın kaynaşmasına ve şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. CİHAN

Bartın 31. Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali başladı

Bartın 31. Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali başladı

Bartın 31. Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali başladı

Bartın 31. Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.