18 Ağustos 2026
Altın 6778.65
BIST 14132.06
Dolar 47.9098
Euro 55.5095
Sterlin 64.6467
Ankara 15°C

Bartın'da Özel Halk Otobüsleri 'akıllı Kart' Uygulamasına Geçiyor

Bartın'da Özel Halk Otobüsleri 'akıllı Kart' Uygulamasına Geçiyor
Engelli vatandaşların rahatlıkla yolculuk yapabilecekleri 2011 model engelli rampalı otobüsleri bünyesine katan Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri, şimdi de akıllı kart uygulamasına geçiyor. Bartın Beledi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri durak başkanı ve şoförleriyle toplantı yaptı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Taner Çetin, Hasan Arınan, Erol Demirkoparanoğlu, daire müdürleri, Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Durak Başkanı Mustafa Güzoğlu, özel halk otobüsü şoförleri Cevat Demirdöven, Hüseyin Alat, Bünyamin Sarısakal, Mehmet Topal, Burhan Fehmi Küçükosmanoğlu ve Zekai Özdemir katıldı.

Toplantıda, halk otobüsleri, durak ve şoförlerinin sıkıntı, sorun ve talepleri dinlendi. Belediyeye ulaşan problem ve kendisi tarafından tespit edilen tüm sıkıntı ve sorunları güçlerinin yettiği ölçüde çözüme kavuşturduklarını ifade eden Belediye Başkanı Cemal Akın, halk otobüsleri yetkilileri ile sık sık bir araya gelip talep ve önerileri dinlediklerini belirtti. Halk otobüsleriyle ilgili olarak yeni düzenlemeler başlatmak istediklerini dile getiren Başkan Akın, gerekli birimlerin ön hazırlık çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu açıkladı.

AKILLI KART SİSTEMİNE GEÇİLİYOR

Halk otobüslerinde akıllı kart sistemine geçileceğini bildiren Başkan Akın, "Akıllı kart sitemi diğer illerimizde kullanılıyor. Modern ve çağdaş belediyecilik anlayışımızla ilimizde de bu uygulamayı başlatacağız. Kısa mesafeli yolculuklarda iki sefer ücret ödemek zorunda kalan vatandaşlarımız için büyük kolaylık olacak. Bu sisteme geçtiğimizde gerekli düzenlemeler yapılıp kaç dakika ya da kaç saat geçerliliğini koruyacağı belirlenecektir." dedi.

Bartın Belediyesi Özel Halk ve İnkumu Özel Halk Otobüslerine dahil edilen engelli vatandaşların rahatlıkla yolculuklarını yapabilecekleri engelli rampalı otobüslerin, 2012 yılında tüm halk otobüslerinde olma zorunluluğunu hatırlatan Başkan Akın, otobüs sahiplerinin konuya hassasiyet göstermelerini istedi. Başkan Akın, tüm şoförlere kazasız belasız seyirler dilerken, Özel Halk Otobüsleri Durak Başkanı Mustafa Güzoğlu ve otobüs şoförleri Belediye Başkanı Cemal Akın'a yaptığı açıklamalar ve gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir