10 Ağustos 2026
Altın 6634.55
BIST 13779.39
Dolar 47.6978
Euro 55.1378
Sterlin 64.1816
Ankara 19°C

Başbakan Erdoğan İle Baykal'ın Hitler Polemiğine Manavgat'ta İlçe Başkanları Da Dahil Oldu!

Başbakan Erdoğan İle Baykal'ın Hitler Polemiğine Manavgat'ta İlçe Başkanları Da Dahil Oldu!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında süren Hitlere benzetme polemiğine, Antalya'nın Manavgat ilçesinde iki partinin ilçe başkanları da karıştı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında süren Hitlere benzetme polemiğine, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 partinin ilçe başkanları da karıştı. AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, CHP Manavgat İlçe Başkanı Abbas Tarakçı'nın Başbakan Erdoğan'ın 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesine mesaj göndererek kınamasına tepki gösterdi. İlçe Başkanı Nejat Tığlı, yaptığı yazılı açıklamada ilk Hitler benzetmesini CHP lideri Deniz Baykal'ın başlattığını hatırdan çıkarılmaması gerektiğini belirtti.

Tığlı, CHP'lilere CHP lideri Baykal'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı'nı Hitlere benzetince seslerini niye çıkarmadıklarını sordu. Tığlı, "CHP'nin anlayışına göre onlar herkese her şeyi söyleyebilir. Onlar ayrıcalıklı, onlar halkın üzerindedir. Kimse onlara bir şey diyemez. Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları onların istedikleri kadar değişebilir, demokratikleşebilir ve hak ve özgürlüklere kavuşabilir. Onlar ne kadar izin verirse o kadar." diye konuştu.

Gazi Mustafa Atatürk'ün vefatından sonra Türk Lirası'ndan Atatürk fotoğrafını çıkaranın İsmet İnönü değil olduğunu hatırlatan Tığlı, "İsmet İnönü, Atatürk'ün resmini sadece Türk Lirası'ndan değil, posta pullarından, devlet dairelerinde indirdi. Bunları indiren Erdoğan değil, İnönü idi. Demokrasiyi biz getirdik diye övünüyorlar. Fakat geriye baktığımızda vesayet, statüko, askeri darbeler, ekonomik krizleri ve yoksulluğu görüyoruz. Dönemlerinde vatandaşın karnelerinde kömür damgaları, yağ damgaları, gazyağı damgaları ve ekmek damgaları görüyoruz. Demokrasiyi biz getirdik diye övünüyorlar fakat geriye baktığımızda, vesayeti, statükoyu, darbeleri, ekonomik krizleri, yoksulluğu getirdiklerini görüyoruz. Dönemlerinde vatandaşın karnesinde kömür damgalarını, yağ damgalarını,gazyağı damgalarını,ekmek damgalarını görüyoruz. Onu için halk yıllardır CHP'yi iktidar yapmıyor. Halkımız 3 Kasım ve 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'ye güvendiği için 2 dönemdir tek başına iktidar yapıyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir