1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Hakkındaki Gensoru Gündeme Alınmadı
Başbakan Hakkındaki Gensoru Gündeme Alınmadı

Başbakan Hakkındaki Gensoru Gündeme Alınmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, CHP'nin, BAŞKENTGAZ'ın ihale sürecini onaylayarak kamunun ve halkın zarar görmesine sebep olduğu iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesi, gündeme alınmadı.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, CHP'nin, BAŞKENTGAZ'ın ihale sürecini onaylayarak kamunun ve halkın zarar görmesine sebep olduğu iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesi, gündeme alınmadı.

Genel Kurul'da ilk sözü alan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, konuya ilişkin Başbakan'ın sözlerini hatırlattı. Başbakan'ın suçu tespit eden, durumu ortaya koyan olduğunu ifade etti. BAŞKENTGAZ'ın 2009 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı portföyüne devredildiğini ve Sayıştay denetimine tabi olduktan sonra yolsuzlukların ortaya çıktığını dile getiren Erdoğdu, şirketin halktan doğalgaz parası toplamasına rağmen BOTAŞ'a 694 milyon lira borcunu ödeyemediğini kaydetti.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ise enerji ihalelerinin şaibeli ihaleler haline geldiğini belirterek, 4 -5 firmanın arasında pinpon topuna dönüştüğünü savundu. BAŞKENTGAZ'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in elinden çıkmasını sağladığı için 'iyi ki bu özelleştirme yapıldı' dediklerini aktaran Özensoy, BAŞKENTGAZ'ın Melih Gökçek'in finans deposu haline geldiğini ileri sürdü.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de Gökçek'in BAŞKENTGAZ'ı borç batağına soktuğunu iddia etti. Gensoru önergesiyle iktidar, belediye başkanı, bürokrat, işadamı çerçevesinde kurulan saadet zincirini sorguladıklarını ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce katıldığı bir televizyon programında BAŞKENTGAZ'ın özelleştirilmesine ilişkin açıklamasında bu ihaleyle ilgili rakamı yanlış bulduğunu söylediğini aktaran Gök, "Ancak ihale gerçekleşti. Çark eden bir Başbakan. Bu, Başbakanlık makamının saygınlığına, Kasımpaşalılığın raconuna gölge düşürmez mi? Hangi güç size bu ihaleyi onaylattı? Gökçek'ten mi korktunuz? Yanlış bulduğunuz ihaleyi sonradan neden kabul ettiniz?" diye sordu.

Gensoruyla ilgili iddialara cevap ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan geldi. Hükümetin zarar olmaması için gayret gösterdiğini dile getiren Babacan, bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Konuya ilişkin Avrupa ülkelerinden de örnek veren Babacan, ihale sürecini ifade etti. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın konuşmasının ardından yapılan oylamada, gensoru önergesinin gündeme alınması reddedildi.

TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, 4 Haziran Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. CİHAN

Başbakan hakkındaki gensoru gündeme alınmadı

Başbakan hakkındaki gensoru gündeme alınmadı

Başbakan hakkındaki gensoru gündeme alınmadı

Başbakan hakkındaki gensoru gündeme alınmadı

Başbakan hakkındaki gensoru gündeme alınmadı

Başbakan hakkındaki gensoru gündeme alınmadı

Başbakan hakkındaki gensoru gündeme alınmadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.