1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Yıldırım net konuştu!
Başbakan Yıldırım net konuştu!

Başbakan Yıldırım net konuştu!

Yıldırım: 'Türkiye sahip olduğu coğrafyanın bedelini ödüyor.'

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, mezunu olduğu İstanbul Teknik Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Törende, Şemdinli saldırısıyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Bugün 10 Ekim. Dün alçakça bir saldırısı sonrası askerlerimiz şehit oldu, vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Toplam 15 şehidimiz var. Bugün alçak Gar saldırısının yıldönümü. Hayatını kaybedenler arasında orada İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğrencisi Güney Doğan da vardı. Bu öğrencimiz başta olmak üzere bütün canlarımızı rahmetle anıyoruz" dedi. Türkiye'nin sahip olduğu coğrafyanın bedelini ödedğini belirten Yıldırım,"Teröristin maalesef kutsal bildiği hiçbir şey yok.  Ne insana ne cana ne hayata kıyarken, en ufak bir tereddüt göstermiyor. Doğrusu  terörle mücadele, ülkemizin yeni karşılaştığı bir durum değil. 40 yıla yaklaşan  bir süreçten bahsediyoruz. Günümüzde ise artık sadece bölücü terör örgütü değil,  aynı zamanda FETÖ terör örgütüyle de DAEŞ gibi bir terör örgütüyle de mücadelemiz  amansız bir şekilde devam ediyor. Türkiye, sahip olduğu coğrafyanın bir anlamda  bedelini ödüyor.Bu coğrafya hep hareketli, hep dinamik olmuştur. Bu coğrafya medeniyetlerin buluştuğu, zaman zaman da çatıştığı bölgelerin başında geliyor " ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'ye isim vermeden yanıt veren Yıldırım, "Türkiye'nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduğunu görüyoruz. Bunu söyleyeyecek olanların önce ülkelerine sahip olmaları lazım. Önce siz ülkenizde yaşayan vatandaşlarınıza sahip çıkın. Onların önüne geçin. Devlet olmayı bilin. Ondan sonra bunu yapmadan konuşursanız söylediğiniz laflar hep mizahi oluyor" dedi.

'Saldırılar terör örgütünün son çırpınışlarıdır" diyen Yıldırım'ın açıklamasının satır başları şöyle:

Türkiye vatandaşının can va mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alır. Terörle mücadelemiz, bu hainlerin tamamı bu  topraklardan yok oluncaya kadar devam edecek. Buradaki kararlılığımızdan zerre  kadar sapma yok. Her türlü çılgınlığı, her türlü intihar eylemini yapabilirler,  canımız da acıyabilir, şehitlerimiz de olabilir ama şehitlerimizi kalbimize  basacağız ancak ülkenin istiklalinden, istikbalinden, geleceğimiz olan  gençlerimizin aydınlık yarınlarından zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Kimse bize  bu konuda nasihat vermeye kalkmasın, demokrasi nutukları atmasın.

İBADİ'YE: KOMİK DURUMA DÜŞÜYORSUN

Suriye ve Irak'ta yaşanan istikrarsız durum en fazla Türkiye'yi etkilemektedir. Bölgeyle fiziki ve gönül bağı olmayan ülkeler, bu bölge bir takım çalışmalar yaparken, bölge ülkelerinin sesi çıkmıyor. En büyük bedeli ödeyen Türkiye'nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduklarını görüyoruz. Bunu söyleyenlerin önce ülkelerine sahip çıkmaları lazım. Önce siz vatandaşlarınıza sahip çıkın, yok olmalarının önüne geçin, devlet olmayı bilin; sonra Türkiye'ye laf edin. Bunu yapmazsanız, söylediğiniz laflar mizahi olur.

"PKK'YA GIKIN ÇIKMAYACAK..."

Orada cirit atan terör örgütleri, bir takım unsurları orada barındırmaya devam ederseniz, Türkiye elbette hudutlarını korumak, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alır. Türkiye'nin 40 yıldır başını ağrıtan terör örgütü sizin topraklarınızda cirit atacak, gıkınız çıkmayacak. Türkiye, masum insanların hayatlarını korumak için çabalayacak, gayret edecek laf edeceksiniz. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. 

SON ÇIRPINIŞLARI

Son saldırılar terörden medet umanların son  çırpınışlarıdır. Son olaylar özellikle kırsalda büyük zayiatlar veren terör  örgütünün artık kontrol eylemleri olarak tezahür etmektedir. Birçok yerde benzeri  saldırılar güvenlik güçlerimizin hassas ve anlık istihbaratları  değerlendirmesiyle önlenmektedir. Her türlü tedbir alınıyor, daha fazlası da  alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.