1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Yıldırım'ın ilk grup toplantısı
Başbakan Yıldırımın ilk grup toplantısı

Başbakan Yıldırım'ın ilk grup toplantısı

65.Hükümetin kabine listesini açıklayan Başbakan Binali Yıldırım ilk grup toplantısında konuştu.

A+A-

İŞTE Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları...

Gece gündüz demeden sınır boylarında bekleyen kahraman güvenlik güçlerimizi polislerimizi askerimizi selamlıyoruz. Türkiye'nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü için canını seve seve veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Değerli yol arkadaşlarım bugün yeni hükümetimiz kuruldu..Değerli yol arkadaşım sayın Ahmet Davutoğlu'na bir kez daha ülkemiz ve milletimiz için hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

ERDOĞAN'A MESAJ: "YOLUN YOLUMUZDUR!"

Yolun yolumuzdur, sevdan sevdamızdır. Bu dünde böyleydi. Yarın da böyle olacaktır. Yıllar önce çıktığımız dava yolunda ülkemize çok güzel hizmetler kazandırdık. Partimizi kapatmaya kalktıklarında karşılarında Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları vardı. Ak Parti'nin Türkiye'yi nereden alıp nereye götürdüğünü buradaki bütün arkadaşlarım biliyor. Siftah edemeyen esnaf kasasını Başbakan'ın önüne atıyordu. 2002 yılında böyle bir Türkiye'yi devraldık. 2012 Mayıs ayı geldiğinde IMF'ye olan borcumuz bitmişti. Bugün IMF'yi göndermekle kalmadık. IMF'y dedikki ihtiyacınız varsa kredi açmaya hazır hale geldik. AK Parti bunları yaparken bazıları boş durmadı. 2007'de hukuk icadı çıkardılar. 367 meselesi... Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde Cumhurbaşkanı'nın nasıl seçileceği belliydi. Bütün bunlar kenara bırakıldı. Yeni bir formül geliştirildi. Milli İradenin gücünü arkasına alan Ak Parti'ye yönelik bir girişimdir. Millete müracaat ettik. Millet kararını verdi. Cumhurbaşkanı'nı bundan sonra ben seçeceğim dedi. Ve Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde ilk defa milyonlarca vatandaşın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı'dır. Herkes bunu böyle biliyor ve kabul ediyor. 23 milyon vatandaşın oyunu alan bir Cumhurbaşkanı ben sorumsuzum diyemez. Siyasi sorumluluğu var. Ülke güvenliği içn kurumların uyum ve ahenk içinde çalışması için her türlü insiyatifi kullanıyor kullanmaya da devam edecektir.

"TERÖR BELASI BİTECEK"

Türkiye'yi bu terör belasından kurtaracağız. Operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar? Kanlı terör örgütü sivillerimize karşı silahlı saldırıyı tamamen sonlandırıncaya kadar devam edecek. Terör örgütü güvenlik güçlerimize silahlı saldırılarını, milletimizin can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar, silahlar tamamen ortadan kalkana kadar devam edecek. PKK'yı sizinle aramızdan çıkarmaya yemin etti. Milletimiz varsa biz varız. Siz varsanız biz varız.

"YOLLARI BÖLDÜK GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİK"

Değerli kardeşlerim Türkiye'nin birçok sorunu var. Dostlarımızın sayısını artıracağız düşmanlarımızın sayısını azaltacağız. Tarih bize çok önemli sorumluluklar veriyor. Bu sorumluluğu bugün yerine getirmek zorundayız. Suriye'de yaşanan anlamsız savaş yüz binlerce kardeşimizin canına mal oldu. Türkiye geleneksel misafirperverliği ile 3 milyon insana kucağını açtı. Ekmeğimizi paylaştık. Ekmeğimizi paylaşırız ülkemizi böldürmeyiz. Yolları böleriz milletimizi böldürmeyiz. Yolları böldük gönülleri birleştirdik.

"PARALEL ÖRGÜT İLE MÜCADELEYE DEVAM"

Değerli yol arkadaşlarım, devlet içinde devlet kurmaya heveslenen bu anlamda güvenlik güçlerimizin yargı mensuplarımızın eğitim camiamızın içine sızarak örgütlenen paralel yapıya karşı da hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek Bayrak Tek Millet Tek Devlet Tek Vatan vardır. Gerisi fasaryadır...

"BU ANAYASA İLE TÜRKİYE 2023 HEDEFLERİNE GİDEMEZ"

Değerli arkadaşlar Türkiye demokratik sosyal laik devlettir. Hatırlayın son 15 yıldır bütün partiler vaatlerinin en başına anayasayı koydu. Seçimden sonra herkes bir yere gidiyor. Kimi aşağı kimi yukarı kimi sağa kimi sola kimi kandile gidiyor. Vaat vermek çocuk işi değil. Siz millete söz veriyorsunuz. Burada bir şeyi açık olarak milletimle paylaşmak istiyorum. Seçimle iş başına geçmiş Cumhrubaşkanı'mızın milletimizle olan fiili durumunu anayasa ile uygun hale getirmek biz Ak Parti grubunun boynunun borcudur. Bu anayasa ile Türkiye 2023 hedeflerine gidemez. Bu elbise bu bedene dar geliyor. Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmalara hemen başlaycağız. Çağrım şu; milletin beklentisi olan ve her seçimde bu millete vaat ettiğiniz yeni anayasayı gelin birlikte yapalım eğer her zaman ki gibi ipe un sererseniz biz ne yapacağımızı biliyoruz.

Sık sık sloganlarla konuşması kesilen Binali Yıldırım durun da bir konuşmamı bitireyim demesi salonda gülüşmelere neden oldu..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.