Altın 5424.821
BIST 10924.53
Dolar 42.2008
Euro 48.9126
Sterlin 55.6015
Ankara 15°C

Başbakan'dan Kılıç ve Gülen açıklaması

Başbakan'dan Kılıç ve Gülen açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç'ın eleştirileri hakkında ilk kez konuştu..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS News kanalına konuştu; Anayasa mahkemesinin 52. kuruluş yıldönümünde Haşim Kılıç'ın hükümeti hedef alan eleştirilerine yanıt verdi.

Başbakan, "Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı orada. Herkese ders verdi. Sayın başkan bu konuşmanın altından ömrü boyunca kalkamayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan ayrıca, Fettullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesini ya da Amerika'dan sınırdışı edilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, "Ben Amerika'nın kendi güvenliğini tehdit eden birileri olursa, ne yaparsam, stratejik ortağımız da bizim ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir konuda onu yapmalı" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'a "Ermeni konusunu 'soykırım' olarak tanımlamanız mümkün mü?" sorusu da soruldu. Başbakan soruya, "Mümkün değil, soykırım yok" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir