16 Aralık 2025
Altın 5871.598
BIST 11318.62
Dolar 42.7089
Euro 50.2437
Sterlin 57.3485
Ankara 5°C

Başbakanlık teyakkuzda !!!

Başbakanlık teyakkuzda !!!
Başbakanlık merkez binasının üçüncü katında bulunan Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nda geçen hafta "köstebek" krizi yaşandı.
Başkanlıkta görevli bir memur, Daire Başkanı'nın kasasında sakladığı "çok gizli" belgeleri izinsiz alarak fotokopi çekerken güvenlik görevlileri tarafından suçüstü yakalandı. Belgelerin yalnızca daire başkanının erişimine açık ve özel bir kasada tutulduğu öğrenildi.

EVRAĞI KARIŞTIRMIŞIM

Star Gazetesi'nin haberine göre ifadesinde kasayı nasıl açtığı sorusuna 'zaten açıktı' yanıtını veren K.L. isimli memur konunun polise bildirilmesi üzerine bir gün nezarette tutuldu. Memur K.L. işlemleri tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Emniyette yapılan tahkikatta K.L'nin her hangi bir ilişkisinin tespit edilemediği öğrenildi. Hakkında ayrıca idari soruşturma açılan K.L.'nin soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığı bildirildi.

Emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen K.L'nin hem savcılık hem nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde, "Kurumun personeliyim. Gizli belgelerle benim bir ilgim yok. Hakkımda açılan idari soruşturmanın sonucunu merak ediyordum. O soruşturma evrakını arıyordum" dediği öğrenildi. Öte yandan yürütülen adli tahkikatın K.L'nin fotokopisini çekerek çoğalttığı belgelerin içeriğinin araştırılmadan sonuçlandırıldığı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir