Bayburt Devlet Hastanesi'nin kamuoyundaki imajının iyi olmadığını ifade eden Tiryaki, ''Hastanemizi nasıl daha ileriye götürürüz, nasıl büyütürüz, daha modern, daha teknik, insanların ihtiyaçlarına karşılık veren duruma nasıl getiririz diye arkadaşlarımızla bir dizi toplantılar yapıyoruz. Hastanemizin önemli bir sorunu MR cihazının olmamasıdır. Bayburt Devlet Hastanesi, Türkiye'de MR cihazı olmayan bir kaç hastaneden biri. MR makinesi günümüzde belli hastalıkların teşhisinde son nokta. Örneğin ben beyin cerrahıyım, benim işimde MR olmadan teşhisler çok eksik kalır, son nokta MR'dır." ifadelerini kullandı.
Bayburt'a MR cihazı almak zorunda olduklarının altını çizen Başhekim Tiryaki, Bayburt'un genel nüfusu, hastanenin kapasitesi, bütçesinin bunu almaya uygun olmadığını, devlet büyüklerinin, siyasilerin devreye girmesi gerektiğini dile getirdi. Tiryaki, diğer bir sıkıntılarının ise yoğun bakım ünitesinin olmayışı olduğunun altını çizerek, ''Burada ciddi ağır hastalarımız oluyor, acil yoğun bakım ihtiyacı doğuyor. Biz buradan Trabzon'a, Erzurum'a hastamızı gönderiyoruz. Bu konuda Bakanlığımıza hekim talebinde bulunduk. İnşallah yoğun bakım ünitesini Bayburt'a kısa sürede kuracağız." Diye konuştu.
Bayburtlulardan istediğinin bu hastaneye güvenmeleri olduğunu belirten Tiryaki, Devlet Hastanesi'ni Bayburt'un ihtiyacını fazlasıyla karşılayan duruma getireceklerini, bu konuda Bayburt'ta her kişiden ve kurumdan destek istediklerini sözlerine ekledi.