1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Akgül Şantiyeleri Gezdi
Başkan Akgül Şantiyeleri Gezdi

Başkan Akgül Şantiyeleri Gezdi

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kapalı Spor Salonu ile Kartaltepe Kent Parkı şantiyelerini ziyaretetti.

A+A-

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kapalı Spor Salonu ile Kartaltepe Kent Parkı şantiyelerini ziyaret
etti. Akgül, "Mamak, yatırımlarla değişmeye devam edecek, Başkent'in markalaşan ilçesi olacak." dedi.

Kartaltepe Kentpark'ın çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Akgül, parkın, kültürel zenginlikleri de içinde barındıran dev bir rekreasyon alanı olarak hizmet vereceğini kaydetti. Yapısal kaba inşaatı tamamlanan tesisin ince işçiliğinin devam ettiğini belirten Akgül, "Her yaştan vatandaşımızın dinlenebileceği, eğlenebileceği, spor yapabileceği dev bir rekreasyon alanı olan parkımızın yapımı yüzde altmış seviyesine ulaştı. Kartaltepe'nin adını temsilen alana hâkim olan tepeye konacak 7 tonluk dev kartal figürünün temeli atıldı. Su değirmeninin yer alacağı zeminin inşaat çalışmaları devam ederken, bitkisel peyzaj çalışmaları da sürüyor." diye konuştu.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

İlçede 150 dönümlük alanda yapımı devam eden park, Başkent'in en büyük çocuk oyun alanının yanı sıra çocuk müzesini de içinde barındırıyor. Yine parkta dev bir meydan, Pierre Lotti benzeri açık hava Türk kahvehanesi, spor alanları, koşu yolları, seyir terasları, yamaç asansörleri, süs havuzları, kongre salonu ve kafeteryalar yer alıyor. Mamak'a ayrı bir hava katacak bu parkın en gözde kısmı da yapay gölet. Hatip Çayı'nın proje içinde kalan kısmı temizlenerek oluşturulacak gölette, Başkent'te gondol sefası hayal olmaktan çıkacak.

MAMAK ARENA

Başkan Akgül’ün ikinci durağı ise Mamak Kapalı Spor Salonu oldu. Akgül, tesisi bir an önce ilçe halkının hizmetine sunmak için özveriyle çalıştıklarını kaydetti. 16 bin metrekarelik alanda yapımı gerçekleştirilen ve 4 bin 250 kişilik kapasiteye sahip olan tesisin, büyük spor organizasyonlarının yanı sıra konser, toplantı ve sivil toplum kuruluşlarının büyük organizasyonlarına da ev sahipliği yapacağını belirten Akgül, tesisin kaba inşaatının tamamlandığını, ince işçilik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
CİHAN

Başkan Akgül şantiyeleri gezdi

Başkan Akgül şantiyeleri gezdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.