Büyükşehir Belediyesi'nin kenti, vizyon katan projeleriyle geleceğe taşımak için çabaladığını belirten Altepe, "Yapılan çalışmalar, şehri daha da güzelleştirmek, gerçek kimliğine kavuşturmak için harcanan emekler düzensiz ve kaba görseller ile gölgeleniyor. Bu, kentin tarihi geçmişine ve bugünkü güzelliklerine karşı işlenen bir suçtur. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kent suçunu engellemek bizim görevimiz." dedi.
Kent genelinde sürdürülecek çalışmaların başlama noktasının şehir merkezi ve şehir girişleri olduğunu ifade eden Başkan Altepe, öncelikle Atatürk Caddesi'nde görüntü kirliliğine neden olan reklâm panolarının ve binaların üzerine gelişigüzel yerleştirilmiş dijital ekranların kaldırıldığını söyledi.
Bursa'nın tarihsel ve kültürel özelliğinin yanı sıra aynı zamanda bir Avrupa şehri olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, "Avrupa'daki şehirlerin merkezlerinde, özellikle tarihi geçmişe sahip olan alanlarında bu kimliği gölgeleyecek hiçbir görsel barındırılmamaktadır. İş alanlarının bulunduğu bölgelerde ise tüm reklâm alanları ve şekilleri belirlenmiştir. Bunun dışında bir alana reklâm ekipmanı konulması mümkün değildir. Biz Bursa'da da bu kültürü ve kuralları oturtmak için denetimlerimizi artırıyoruz. Uygun olmayan, kuralsız, düzensiz ya da görsel kirliliğe sebep olan tüm reklâm ekipmanlarını kaldırıyoruz." diye konuştu.
GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE SÜRÜYOR
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, görüntü kirliliği ile mücadele çalışmaları kapsamında, özellikle şehir girişlerine yakın bölgelerde ve anayol güzergâhlarında denetimlerini sürdürüyor. Ekipler yaptıkları denetimlerde, başta Heykel'deki Sönmez İş Sarayı üzerinde bulunan dijital reklâm panosu ile İzmir yolunda 193, İstanbul yolunda 159 ve Mudanya yolunda ise 81 olmak üzere toplam 433 izinsiz tabela ve reklam ekipmanını bulunduğu yerden kaldırdı.
(CİHAN)