1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Bakırcı, Tanzanyalı Öğrenciye Sekiz Köşeli Kasket Hediye Etti
Başkan Bakırcı, Tanzanyalı Öğrenciye Sekiz Köşeli Kasket Hediye Etti

Başkan Bakırcı, Tanzanyalı Öğrenciye Sekiz Köşeli Kasket Hediye Etti

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında gelen yabancı öğrencileri makamında ağırladı.

A+A-

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında gelen yabancı öğrencileri makamında ağırladı. Bakırcı, ziyarette Fatih Kısaparmak’ın, “Bu Adam Benim Babam” isimli şarkısını seslendiren Tanzanyalı Lokman Cuma'ya, sekiz köşeli kasket hediye etti.

Olimpiyatların Rize ayağı için 25 ülkeden 80 öğrenci geldi. Tataristan, Bangladeş, Malezya, Makedonya, Yemen ve Tanzanyalı bir grup öğrenci, Başkan Bakırcı’yı makamında ziyaret etti. Bakırcı, burada yaptığı konuşmada, “Önceden farklı ülkelerden yüzlerce öğrencinin gelerek Rize’de Türkçe ziyafeti yaşatacağını söyleseler inanmazdık. Bir güç, bir kıvılcım bunu Rize’ye kadar getirdi. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Tanzanyalı Cuma, Kısaparmak’ın “Bu Adam Benim Babam, Sekiz Köşe Kasketiyle” şarkısını seslendirdi. Dikkatle dinleyen Halil Bakırcı, sekiz köşeli kasketin nasıl bir şey olduğunu bilip bilmediğini sordu. Öğrencinin fikri olmadığını söylemesi üzerine, makamında bulunan kasketi gösterdi ve hediye etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.