21 Ağustos 2026
Altın 7094.1
BIST 14465.96
Dolar 48.0599
Euro 56.2912
Sterlin 65.4627
Ankara 33°C

Başkan Bozbey'den Öğrencilere Belediyecilik Dersi

Başkan Bozbey'den Öğrencilere Belediyecilik Dersi
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediyelerin projeler ve hizmetler dışında önemli sorumlulukları olduğunu da dile getirdi. Bozbey, hedefi ve amacı olmayan hiçbir insanın başarılı olamayacağına işaret etti. Nilüfer Belediye

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Özel Bahçeşehir Koleji, TED Koleji, Özel Çakır ve Canaydın İlköğretim okulları öğrencileri ile 'Yerel Yönetimler' konulu toplantıda bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve ilk kademe belediyeleri, yetkileri ve sorumluluk alanlarıyla ilgili öğrencilere bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 44 mahalle, 22 köyün bulunduğu Nilüfer'de 350 bin kişinin yaşadığını belirtti.

Başkan bozbey, "Sadece Nilüfer değil genel olarak Bursa büyük göç alan şehirlerden biridir. Belediye, beldenin ve belde sakinlerinin yerel anlamda ortak ve sosyal ihtiyaçlarını düzenleyen tüzel bir kişiliktir. Belediyenin gelirlerini; devletten aldığı ödenek, emlak geliri, çevre ve temizlik vergileri ile imar harçları oluşturur. Belediyeler demokratik sistemin temel yönetim birimidir." dedi.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda Başkan Bozbey, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Toplantı sonunda öğrencilerden çevreyi korumaları için sorumluluk sahibi olmalarını isteyen Başkan Bozbey, atık yağ kullanımı hakkında da duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir