1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Demirtaş: İlkadım'ı Geleceğe Taşıyacak Projeler Üretiyoruz
Başkan Demirtaş: İlkadımı Geleceğe Taşıyacak Projeler Üretiyoruz

Başkan Demirtaş: İlkadım'ı Geleceğe Taşıyacak Projeler Üretiyoruz

İlkadım ilçesini geleceğe taşıyacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ahullu, Toybelen ve Kapaklı bölgelerini kapsayan havzada uydu kent yapılacağını ifade etti.

A+A-

İlkadım ilçesini geleceğe taşıyacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ahullu, Toybelen ve Kapaklı bölgelerini kapsayan havzada uydu kent yapılacağını ifade etti.

Derecik Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Necattin Demirtaş, belediye olarak hayata geçirdikleri projeler hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Asfalt ve yol çalışmaları ile ilgili geçen sene hizmetin ivmesini yükselttiklerini kaydeden Başkan Demirtaş, "2012 yılı itibariyle yol ve asfalt çalışmalarında 590 sokakta Türkiye’ye model olacak bir çalışma yaptık. 100 bin ton asfalt dökerek 85 km yol, 75 km parke taş döşedik. Cadde ve sokakları ile İlkadım ilçemizi hizmette şantiyeye alanına çevirdik. İlçemizi hak ettiği kimliğe kavuşturmak için yeni yollar açarak, birçok cadde ve sokağımızı asfalt yol ve parke taşlarla kapladık. Bu yıl da geçen sene olduğu gibi hizmetteki tempomuzu yüksek tutacağız." dedi.

UYDU KENT İLKADIM'I DEĞİŞTİRECEK

"Uydu Kent Projesi ile Ahullu, Kapaklı ve Toybelen bölgesinde yeni bir şehir merkezi oluşturarak şehri güneye doğru taşıyacağız." diyen Başkan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Şehri güneye taşımak amacıyla Ahullu ve Kapaklı bölgelerinde uydu kent kurmak için çalışmaları başlattık. Samsun sahil şeridine kurulmuş bir şehir. Bu yönde gelişmeye devam ederek karmaşık bir hal almakta. Kentin bu karmaşık yapıdan kurtarılması gerekmektedir. Şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak için bir çalışma başlattık. Ahullu ve Kapaklı bölgelerinde uydu kent projesi yapmak için bir dizi çalışma başlattık. Bu projemiz için arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Arazi toplulaştırma çalışması bittiği zaman cazibesi yüksek model bir şehir kurmayı planlıyoruz."

HASTANE MAHALLESİ DÖNÜŞECEK

Hastane Mahallesi'nin kentsel dönüşümle gelişeceğini kaydeden Demirtaş, "Samsun'un en iyi mevkiinde, denizi en iyi cepheden gören Hastane Mahallesi'nde Samsun 1919 adlı kentsel dönüşüm projemizle modern bir site inşa ediyoruz. Proje kapsamında 31 bin m2’lik alanda 20 katlı, 14 blok olmak üzere, '1+1 99 m2', '2+1 110 m2', '3+1 144 m2' ölçeğinde 1120 adet daire yapılacak. Standartları yüksek, konforlu, otoparkı, alışveriş merkezi, yeşil alanı ve oyun parkı olan modern bir site inşa ederek bölgenin cazibesini artıracağız. Halkımız bu konutlarda ferah ve huzur dolu bir yaşam konforuna sahip olacak." dedi.

Toplantıya İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, belediye daire amirleri ve müdürleri katıldı. CİHAN

Başkan Demirtaş: İlkadım'ı geleceğe taşıyacak projeler üretiyoruz

Başkan Demirtaş: İlkadım'ı geleceğe taşıyacak projeler üretiyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.