08 Ağustos 2026
Altın 6659.71
BIST 13779.39
Dolar 47.6791
Euro 55.1258
Sterlin 64.2836
Ankara 23°C

Başkan Kurtulan’dan Sınav Koleji’ne Ziyaret

Başkan Kurtulan’dan Sınav Koleji’ne Ziyaret
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ziyaret ettiği Sınav Koleji’nde öğrencilerin ‘Okul Temsilciliği’ için yarıştığı seçimlere nezaret etti.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ziyaret ettiği Sınav Koleji’nde öğrencilerin ‘Okul Temsilciliği’ için yarıştığı seçimlere nezaret etti.

        Mustafakemalpaşa Sınav Koleji öğrencileri, okul temsilcisi seçimlerini Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın gözetiminde, demokratik bir ortamda gerçekleştirdi. 2012-2013 eğitim öğretim yılında kendilerini temsil edecek öğrenci başkanını belirlemek üzere sandık başına giden Sınav Koleji’ni ziyaret eden Başkan Kurtulan, başkan adayları ve seçmen öğrencilerle sohbet ederek, seçim vaatleri hakkında bilgi aldı.

        İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin oy kullandığı seçimde sandık başkanlığı görevi yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, demokrasi konusunda eğitim alan öğrencilerin, yapılan seçimlerle bu konuyu uygulamalı olarak gördüğünü dile getirdi.

        Öğrencilerin, kulis faaliyetleri yaparak, seçmenlerini etkilemeye çalıştıkları etkinlikte konuşan Başkan Kurtulan, öğrenci seçimini demokrasi kültürünün yerleşmesi açısından çok değerli bulduğunu söylerken, “Demokratik kültürün başlıca unsuru seçme ve seçilme hakkıdır. Bunun için öğrencilerimize okullarda seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünü, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerini kazandırmalıyız. Sınav Koleji’ndeki bu seçiminde tüm öğrenciler adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

        Sınav Koleji Müdürü İlkay Akman ve Halkla İlişkiler Müdürü Dilek Durak da Başkan Kurtulan’a, öğrencilere destek vererek seçimlere gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.
200 öğrencinin oy kullandığı seçimde, Sınav Koleji Öğrenci Temsilci Başkanı 7/A sınıfından Emre Titiz oldu.


CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir