07 Ağustos 2026
Altın 6634.46
BIST 13771.01
Dolar 47.6998
Euro 55.0656
Sterlin 64.0358
Ankara 34°C

Başkan Özhaseki, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerini Kabul Etti

Başkan Özhaseki, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerini Kabul Etti
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çeşitli sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluş temsilcilerini makamında kabul ederek ayrı ayrı görüştü.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çeşitli sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluş temsilcilerini makamında kabul ederek ayrı ayrı görüştü.

        Başkan Özhaseki'nin ilk ziyaretçileri, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur ve Mimarsinan Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı ile kurul üyeleri oldu. Ziyarette Mimarsinan Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri ile tek tek tanışan Başkan Özhaseki, Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı'dan Mimarsinan Araştırma Merkezi hakkında bilgiler aldı.

        Kayseri'nin bir marka şehir olduğunu söyleyen Büyükmıhçı, "Şehircilik açısından Kayseri, sizlerin çabaları ile bütün Türkiye'ye örnek teşkil ediyor. Üniversitemiz de hayırseverlerin destekleriyle bütün ülkeye örnek olmuş bir yer. Biz de Mimar Sinan Araştırma Merkezi olarak farklı modeller sunan büyük bir merkez olma azmindeyiz. Ekibimiz bu konuda çok güçlü. Büyük hedeflerimiz var. Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin desteklediği bir merkeziz. Bu bize güç veriyor." dedi. Kayseri'yi Mimar Sinan alanında tek merkez olma konumuna getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Büyükmıhçı, Mimar Sinan ile ilgili araştırmaların artmasına katkı sağlayacaklarını ve Sinan'ı dünyaya tanıtacaklarını dile getirdi.

        ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN ZİYARET

        Daha sonra GESİAD Gençlik Platformu Başkanı Taha Keskin beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Başkan Özhaseki'yi ziyaret etti. Ziyarette GESİAD Gençlik Platformu Başkanı Taha Keskin, Başkan Özhaseki'ye faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Platformlarının 18-28 yaş arası üniversite gençlerinden oluştuğunu söyleyen Keskin, 200'den hazla üyelerinin olduğunu belirtti.

        Başkan Özhaseki ise GESİAD Gençlik Platformu üyelerine çeşitli tavsiyelerde bulunarak, "Kalpten kalbe akım vardır. Kiminle dostluk edersen ondan sana senden de ona doğru etkileşim olur. Bu yüzden her zaman iyi insanlarla yan yana olun. Kendi aranızdaki bu dostluk çok önemli. Allah kendi içinizdeki birliğinizi, dirliğinizi bozmasın." ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda Keskin, Başkan Özhaseki'ye günün anısına fincan takımı armağan etti.

        ADLİYE BİNASI TAŞINACAK

        Başkan Özhaseki'nin son ziyaretçileri Baro Başkanı Fevzi Konaç ve yeni yönetimi oldu. Konaç, "Yeni adliye binasının yapımına sağladığınız katkı hepimizin malumu. Bu konuda teşekkürlerimizi sunarım." dedi.

        Yeni yönetime başarılar dileyen Başkan Özhaseki, konuklarıyla bir süre görüştü. Cumhuriyet Meydanı'na yeni uygulanacak proje kapsamında adliye binasının taşınacağını kaydeden Başkan Özhaseki, bu konuda konuklarına bilgiler verdi.

        Ziyaretin sonunda Baro Başkanı Konaç, Başkan Özhaseki'nin meslektaşları olmasının kendilerini güçlü kıldığını belirterek, çeşitli konulardaki istek ve taleplerini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir