1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Saatcı Programlarına Bisikletle Gitti
Başkan Saatcı Programlarına Bisikletle Gitti

Başkan Saatcı Programlarına Bisikletle Gitti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı.

A+A-

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı. Etkinlikler kapsamında Fethiye Belediyesi tarafından 'Gaza Değil Pedala Bas' kampanyası düzenlenirken, Belediye Başkanı Behçet Saatçı da programlarına bisikletle gitti.

Dünya Çevre Günü Fethiye'de farklı etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kampanyasında Fethiye Belediyesi'nin başlattığı 'Gaza Değil Pedala Bas' kampanyası ile ilçedeki vatandaşların bisiklet kullanımı sağlandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı gün boyu bütün etkinliklere bisikleti ile katılırken, vatandaşlar da işlerine bisikletleriyle gitti. Bisikletin sağlık açısından önemli olduğunu söyleyen İhsan Ülgen, “Allah bisiklet yolunu yapanlardan razı olsun. Trafiğin şehir içinde azalması da bu etkinlik ile sağlanmış olacak. Yolda görüyorsunuz, insanlar bisikletleriyle işlerine gidiyorlar. Bu konuda vatandaşlarımız duyarlı. Sağlıklı bir yaşam içinde bisiklet kullansınlar.” dedi.

DENİZİN DİBİ ÇÖPLÜK GİBİ

Öte yandan Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Körfezi'nde deniz dibi temizliği yapıldı. Profesyonel dalgıçlar Turgut Alpuan, Dr. Mehdi Sadat ve Oğuz Mete tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmasına vatandaşlar da karadan destek oldu. Fethiye Belediyesi, Deniz Temiz Derneği (Turmepa) ve AKUT'un işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte, çuvallarla denize tekrar dalan dalgıçlar bir saatte kamyon tekeri, içki şişesi ve tekne korkulukları çıkardı. Özellikle deniz dibinde bulunan tekne korkuluklarının çıkarılması sırasında ekipler büyük çaba sarf etti.

AĞLARA TAKILAN YENGECİ AKUT KURTARDI

Atıkların denizden çıkarılması sırasında çürümüş ağların arasında kalan bir yengecin imdadına AKUT ekibi yetişti. Ağlara dolanmış vaziyetteki yengeç AKUT sorumlusu Ersin Gür tarafından bıçakla ağın ipleri kesilerek kurtarıldı. Ağlar arasından kurtarılan yengeç daha sonra yeniden denize bırakıldı.

Dalgıçlardan Turgut Alpuan denizi kirletenlerin yine denizi kullananlar olduğunu belirterek vatandaşlardan ve tekne sahiplerinden daha duyarlı olmalarını istedi.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Selver Hatice Kabak, etkinliğin çevreye olan duyarlılığın artırılması amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. İlçedeki çevreci kurumların el birliği yaparak deniz dibi temizliği yapıldığını aktaran Kabak, "Dalgıçlarımıza teşekkür ediyoruz. Fakat gördük ki denizimize fazla sahip çıkmıyoruz. Deniz dibinden her çeşit malzeme çıktı. Biraz daha dikkat ederek denizimizin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayabiliriz." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Başkan Saatcı programlarına bisikletle gitti

Başkan Saatcı programlarına bisikletle gitti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.