1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Basketbol Adamları Derneği: A Milli Takım'ı Bir Türk Çalıştırabilirdi
Basketbol Adamları Derneği: A Milli Takımı Bir Türk Çalıştırabilirdi

Basketbol Adamları Derneği: A Milli Takım'ı Bir Türk Çalıştırabilirdi

A Milli Basketbol Takımı'nın 2013 Avrupa Şampiyonası'na yabancı antrenör ile hazırlanmasına TÜBAD’tan sonra BAD’da (Basketbol Adamları Derneği) tepki gösterdi.

A+A-

A Milli Basketbol Takımı'nın 2013 Avrupa Şampiyonası'na yabancı antrenör ile hazırlanmasına TÜBAD’tan sonra BAD’da (Basketbol Adamları Derneği) tepki gösterdi.
    BAD Yönetim Kurulu, “Türkiye A Milli Takımımızı, kariyerlerini ispatlayan ve Avrupa’da her takımı rahatlıkla çalıştırabileceğine inandığımız Türk Antrenörlerinden biri veya bir ekip çalıştırmalıydı.” dedi.
    A Milli Basketbol takımımızın açıklanan teknik kadrosu ile ilgili BAD Başkanı Avni Erboy, yönetim kurulu adına şu açıklamayı yaptı:
“2013 Eylül ayında Slovenya'da yapılacak Erkekler Avrupa Şampiyonasına hazırlanacak A Milli takımımızın teknik kadrosu TBF Başkanı Sn. Turgay Demirel tarafından düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Akdeniz oyunlarındaki ekip olduğu gibi tekrar göreve getirildi. Bizim üzüldüğümüz ve yadırgadığımız taraf maden böyle bir oluşuma devam denecekti o zaman Türk basketbol kamuoyu ve medya neden antrenör arayışıyla ilgilendirildi. Türkiye Basketbol Adamları olarak, milli takımlarımızın başında her zaman yeteneğini ispatlamış ve bağrımızdan çıkmış Türk antrenörlerini görmek istiyoruz. Bunu da yürekten diliyor, bekliyoruz. Ülkemizdeki Türk antrenörlerden Ergin Ataman, Erman Kunter, Orhun Ene, Ufuk Sarıca ve Oktay Mahmuti çalıştırdıkları kulüp takımlarında kendilerini fazlasıyla kanıtlamış, Avrupa çapında isimlerdir. Bugün Türk Milletine Milli takımımız için bir aday isim sorulsa veya böyle bir anket yapılacak olsa çıkacak isim yukarıda saydığım Türk Antrenörler arasından olurdu. Durum bu aşamadayken başka arayışlarda bulunmak bizlere manidar geldi. Bu kadar kıymetli Türk antrenörümüz varken, çok eleştirilen ve oldukça da yıpranan yabancı isimlerin devreye sokulmasını bizleri yaralamıştır. Maden devam edilecekti, o zaman neden kamaoyu meşgul edildi. Bunun haklı bir sebebi varsa da açıklanmalıdır. Bu aşamadan sonra karara saygı duymak ve şartlar ne olursa olsun şampiyonaya katılacak A milli takımımızın başarısı için elimizden gelen her şeyi de yapmaya hazırız. Başarılı olmaları da en büyük dileğimiz ve isteğimizdir. Bu milli takım bizim milli takımımızdır. Karara saygı duyuyor ve teknik ekibi kutlar, görevlerinde başarılar dileriz.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.