1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başörtülü Öğretmene Okulunda Mahalle Baskısı
Başörtülü Öğretmene Okulunda Mahalle Baskısı

Başörtülü Öğretmene Okulunda Mahalle Baskısı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir öğretmen, başörtüsüyle derse girdiği için öğretmen arkadaşlarının baskısına maruz kaldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

A+A-

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir öğretmen, başörtüsüyle derse girdiği için öğretmen arkadaşlarının baskısına maruz kaldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Psikolojisinin bozulduğunu belirten Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni Mehtap Akköprü, doktorunun kendisine iki hafta rapor verdiğini ifade etti. Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak da konunun takipçisi olacaklarını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir müfettişin konuyu incelemeye aldığını dile getirdi. Şenocak, "Kendilerini cumhuriyetin sözde savunucusu sayan bazı kişiler, mesai arkadaşlarına birtakım baskılar uygulamayı adeta görev ediniyor." dedi.

Başörtülü olarak derslere girdiği için okuldaki bazı öğretmenler tarafından psikolojik baskı altına alındığını ve bu şekilde gelmemesi için tehdit edildiğini söyleyen Akköprü, aynı okulun anasınıfında küçük kızının da eğitim gördüğünü, kendisine uygulanan ayrımcılığın çocuğuna da yapıldığını ileri süren, yaşadıkları sebebiyle çocuğunun okula gitmek istemediğini aktardı. Mehtap Akköprü, "Ben herhangi bir tartışma ortamı olmasın diye öğretmenler odasına dahi girmiyorum ancak bu hafta başında raporum bitti. Bir ihtiyacım için öğretmenler odasına girmek durumunda kaldım. Burada bana yönelik saldırgan tutumların devam ettiğini bir kez daha gördüm. Okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan S.Ö., arkamdan öğretmenler odasına girerek, 'Buranın havası yine çok bozulmuş.' diye bana sataştı. Bu yaşadıklarımdan olumsuz etkileniyorum, psikolojim bozuldu. Şikayetim üzerine görevlendirilen müfettişe de yazılı ifademi verdim." diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Şenocak ise, "Sendikal bir karar alarak, kamu çalışanlarımızın işyerlerine serbest kılık kıyafetle gitmelerini tavsiye ettik. Başörtüsü özgürlüğü için de milyonlarca imza topladık. Aldığımız sendikal bir karar olduğu için üyelerimize idari bir yaptırım uygulanamıyor ancak kendilerini cumhuriyetin sözde savunucusu sayan bazı kişiler, mesai arkadaşlarına birtakım baskılar uygulamayı adeta görev ediniyor." dedi. Öğretmen Akköprü'nün mahalle baskısına maruz kaldığını ifade ederek, "Başörtülü öğretmenimiz, aynı okulun müzik öğretmeni tarafından kolundan çekilerek öğretmenler odasına sürüklenmiş, bir daha derslere başörtülü gelmemesi için sert bir şekilde uyarılmış ve tehdit edilmiştir. Okuldaki bir sınıf öğretmeni ise, 'Seni burada istemiyoruz!' diye bağırdığı öğretmen arkadaşımızı psikolojik baskı altına almaya çalışmıştır. Okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan A.S. ise kendi yetkisinde olsa başörtülü arkadaşımızı bir dakika bile okulda tutmayacağını söylemiştir." şeklinde konuştu.

Abdurrahim Şenocak, meselenin temelinde askerî darbe dönemi ürünü 1982 Anayasası'nın olduğunu vurgulayarak, ivedilikle herkesin özgürlüğünü koruyan yeni bir anayasa yazılması gerektiğini söyledi: "Bütün bu yaşananlar bize intikal etti. Biz de okul idaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz'le gerekli görüşmeleri yaptık. Öğretmen arkadaşımız da bir dilekçe yazarak şikayetçi oldu. Görevlendirilen bir müfettiş, konuyu inceliyor."

Şikayet üzerine konuyu takip ettiklerini belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ise konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını, müfettiş incelemelerinin sürdüğünü aktardı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.