1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başpehlivan Ali Gürbüz: Hedefim Altın Kemerin Ebedi Sahibi Olmak
Başpehlivan Ali Gürbüz: Hedefim Altın Kemerin Ebedi Sahibi Olmak

Başpehlivan Ali Gürbüz: Hedefim Altın Kemerin Ebedi Sahibi Olmak

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Antalyalı Ali Gürbüz, 25 yaşında altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi.

A+A-

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Antalyalı Ali Gürbüz, 25 yaşında altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi.
    Kırkpınar'a çok iyi bir şekilde hazırlandığını anlatan Gürbüz, yeni yılın hazırlıklarına geçen yıl er meydanındaki güreşlerin bitiminden itibaren başladığını belirtti.
    Sezon başında şansız bir sakatlık geçirdiğini ve menüsküs ameliyatı olduğunu hatırlatan Başpehlivan, bu nedenle 2 ay meydanlardan uzak kaldığını ifade etti.
Rahatsızlığın geçmesinin ardından yeniden hazırlıklara başladığını ve açığı kapattığını açıklayan Gürbüz, "Kırkpınar'a son iki aydır Belek'te kamp yaparak en iyi şekilde hazırlandım. İnşallah hedefim Antalya'ya altın kemeri ebedi olarak götürmek. Bu mutluluğu Antalya halkına ve tüm insanlara yaşatmak." dedi.

HER SPORDA BİRAZ STRES İYİ GELİR

    2011-2012 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, altın kemerin yılının getirdiği stresi olduğunu ifade etti. Kendi üzerinde de stres bulunduğunu dile getiren Gürbüz ancak her spor dalında biraz stresin iyi geldiğini kaydetti.
    Seyirciler tarafından sevilen bir güreş stilinin olduğunu bildiğini açıklayan Kırkpınar Başpehlivanı, "Ama bu yıl üçüncü yıl olduğu için seyir zevkinden çok sonuç daha önemli. Altın kemer hedefine ulaşmak daha önemli benim için." dedi.

"DELİKANLICA GÜREŞSİNLER" SÖYLEMİNİ HOŞ BULMUYORUM

    Er meydanında 10 yaşından beri güreştiğini anlatan Ali Gürbüz, "Minik boydan başa kadar her boyda birinci oldum. İki yıldan beri Kırkpınar'da başpehlivan oluyorum. Geçen yıl yaptığım güreşleri tüm Türkiye de gördü. 2004 yılından bu yana bütün başpehlivanlar kurada tek tek bana düştü. Hepsini yene yene geldim. Zaten er meydanına çıkan insan yiğitçe mertçe güreşir. O yüzden bu söylemi pek hoş bulmuyorum. Zaten öyle bir şey yok.O tür söylemler elbette beni rahatsız ediyor. Dışarıda oturup da biz 40 derece sıcaklığın altında güreşiyoruz. 3 gün boyunca mücadele veriyoruz. Hiç kolay bir spor değil. Belki de dünyanın en zor sporu. Dışarıdan böyle bir söylemler biz güreşçileri kırıyor." açıklamasını yaptım.

BABANIN YARIM BIRAKTIĞI İŞİ TAMAMLAMAK İSTİYORUM

    Babası Recep Gürbüz'ün 1988 yılında Kırkpınar başpehlivanı olduğunu anımsatan Gürbüz, "Antalya ilk altın kemeri getiren kişi. Ben de iki yıldır üst üste başpehlivan oluyorum. Onun yarım kalan emanetini bu sene de alarak altın kemeri ebedi olarak Antalya 'ya götürmektir hedefim." diye konuştu.

BASINDA ÇIKAN DOPİNG DEDİKODULARI BENİ RAHATSIZ ETTİ

    Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz, basında kendisi hakkında çıkan doping dedikodularından rahatsız olduğunu vurguladı.
    Ameliyat olduğu için bazı güreşlere katılamadığının altını çizen Gürbüz, "Bazı basın yayın organlarında çıkan dedikodular vardı. Bunlar beni çok rahatsız etti. Federasyonun bana gönderdiği yazılı talimatta doping testi vereceğim tarih bana geldi. Geçen hafta çarşamba günü federasyonun belirttiği günde doping testi için numunemi verdim. Herhangi bir şekilde doping testinden kaçtığım yok. Cuma günü güreşler başlıyor. Allah'ın izni ile sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadelemi vereceğim." açıklamasında bulundu.
CİHAN

Başpehlivan Ali Gürbüz: Hedefim altın kemerin ebedi sahibi olmak

Başpehlivan Ali Gürbüz: Hedefim altın kemerin ebedi sahibi olmak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.