16 Aralık 2025
Altın 5915.625
BIST 11348.83
Dolar 42.6931
Euro 50.2233
Sterlin 57.3205
Ankara 4°C

Batıkent'te Çöp Konteynerleri Yeraltına Alındı

Batıkent'te Çöp Konteynerleri Yeraltına Alındı
Ankara Yenimahalle Belediyesi Başkent'te çöpleri yerin altına indiriyor. Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kent-Kop, Batı Sitesi, Yeni Batı ve Ergazi mahallelerine 380 adet yeraltı çöp konteyneri yerleştirdi.

Ankara Yenimahalle Belediyesi Başkent'te çöpleri yerin altına indiriyor. Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kent-Kop, Batı Sitesi, Yeni Batı ve Ergazi mahallelerine 380 adet yeraltı çöp konteyneri yerleştirdi. Mahallelerdeki çöplerden kaynaklanan kokunun ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek isteyen belediye, önümüzdeki haziran ayına kadar bin adet daha konteyner yerleştirerek Batıkent bölgesindeki çalışmayı tamamlamayı hedefliyor.

Yenimahalle Belediyesi tarafından uygulanmaya başlayan yeraltı çöp konteyneri sistemiyle bir defada eskisinden 7 kat daha fazla çöp toplanabiliyor. Bölgedeki ihtiyaca bağlı olarak 5 ya da 7 tonluk kapasiteye sahip olan dev çöp tankları, mahallelerde olabilecek rahatsız edici kokuyu engelliyor. 2,5 metre yüksekliğindeki konteynerlerin 1,65 metrelik kısmı toprağın altında kalırken, sadece 85 cm’lik kısmı toprağın üzerinde yer alarak görsel kirliliğin önüne geçiyor. Çöpler toprak altına alındığı için koku, kapalı olduğu için de sinek ve böceklerin üremesinin önüne geçiliyor. Çöplerin karıştırılma ve sokağa saçılma ihtimali de ortadan kalkıyor.

Temizlik Müdürlüğü ekiplerinin düzenli bir şekilde ilaçlama çalışması yapması sayesinde çöpler hijyenik ortamda toplanıyor. Ortalama 70 ev tarafından kullanılabilen bir çöp konteyneri hurda toplayıcılar ve sokak hayvanları tarafından dağıtılamıyor. Özel vinçli dört adet çöp arabası ile iki günde bir defa yapılacak seferlerle boşaltımı yapılan konteynerler, belediyenin büyük ölçüde yakıt ve personel tasarrufu yapmasını sağlıyor. 40 saniye gibi kısa bir sürede boşaltılabilen dev çöp tankları, yakıt masrafını önceye oranla 5’te 1’e indiriyor. Kullanımına gerek kalmayan eski çöp arabaları da ihtiyacı olan ilçe belediyelerine hibe ediliyor. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir