20 Ağustos 2026
Altın 6977.85
BIST 14364.32
Dolar 47.9459
Euro 56.1331
Sterlin 65.5218
Ankara 32°C

Batman Belediyesi 39 Mahalle İle 47 Bin 500 Binada Adres Güncelledi

Batman Belediyesi 39 Mahalle İle 47 Bin 500 Binada Adres Güncelledi
Batman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Etüd Proje ve Numarataj Şefliği 2010 yılı adres güncelleme, bina dış kapı levhalama, cadde ve sokak plakaları ve direkli yön levhaları yenileme çalışmalarını tamamladı. 39 mahalle, 3 bin 500 cad

39 mahalle, 3 bin 500 cadde ve sokak, 12 bin 653 işyeri ile 35 bin 134 binaya adres plakası montajını gerçekleştirdiklerini söyleyen Etüd Proje ve Numarataj Şefi Şehmus Kalkan, bu güncellemenin adres sistemindeki aksaklıkları ortadan kaldıracağını söyledi.

Batman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Etüd Proje ve Numarataj Şefliği bir süreden bu yana başlattığı adres güncelleme, bina dış kapı levhalama, cadde ve sokak plakaları ve direkli yön levhaları yenileme çalışmalarını tamamladı. Numarataj Şefi Şehmus Kalkan, numarataj eğitiminden geçirilmiş 12 kişilik bir ekiple sürdürülen çalışmaların sonuna geldiklerini ifade etti. Kalkan, Etüd Proje ve Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yayınlanan numarataj levhalama genelgesine istinaden Batman merkezde bulunan 39 mahalle, 3 bin 500 cadde ve sokak, 12 bin 653 işyeri ile 35 bin 134 binaya adres plakası montajının yapıldığını söyledi.

Numarataj plaka ihalesinin yapıldığı nisan ayından bu yana çalışmalarına başladıklarını belirten Kalkan, "İhaleyi kazanan firmanın montaj esnasında yanlışlık yapmaması için önceden numaraların, alan üzerinde boya ile yazılması gerekiyordu. Bu amaçla numarataj birimi tarafından organize edilen 12 kişilik numarataj eğitiminden geçen bir ekip ile güncellemeler yapıldı. Bunların sonucunda yürüttüğümüz çalışmalarımızın sonucunu 2010 Numarataj Rapor'u adı altında topladık. Ayrıca aktif olan bir birimimiz bundan böyle bu çalışmayı düzenli bir şekilde takip edip sürdürecek." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir